Am cîteva zile dificile, nu sunt în cea mai bună formă de gătit sau de scris. Mi-ar fi extrem de ușor să mă leg de această scuză și să uit că e luni, adică vremea pentru Vegan Monday și a lui rețetă 100% vegană. Dar nu o să o fac, chiar dacă postarea va fi printre cele mai scurte scrise vreodată pe acest blog.

Îmi place din ce în ce mai mult să adaug un pic de dulce în mâncărurile de bază, numai cît să aibă un mic twist, să se vadă un palid semn al mirării pe fața celui ce mănîncă. Și, da, dacă te întrebi, pentru mine mîncare de bază este o salată bogată ca cea despre care îți povestesc astăzi – salată cu mei, merișoare și stafide. Ai nevoie de 10 ingrediente și 10 minute ca să o pregătești. În plus, este versatilă, parte dintre ingrediente pot fi schimbate în funcție de ce a la îndemînă asemănător.

Salată cu mei și merișoare
Author: 
Recipe type: Main
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Ingredients
  • 1 salată iceberg mare/Mix de salată ca cea care se găsește la pungi la Mega
  • 1 cup mei/couscous/bulgur
  • 2 linguri de merișoare
  • 1 lingură stafide aurii
  • 1 mînă de fistic
  • 3 linguri ulei de măsline/cocos
  • 1 lingură melasă de rodie
  • zeamă de lămîie
  • sare
  • piper
Instructions
  1. Dacă folosești mei, îl pui la fier înainte de orice. În 5 minute ar trebui să fie gata. Îl scurgi bine de apă. Couscous-ul, you know the drill - cîteva minute cu apă fierbinte și capac.
  2. Speli salata, o usuci pe un prosop de bucătărie și o rupi sau tai în bucăți mici (ocazie cu care menționez că urăsc salatele din restaurante unde bucătile de salată sunt cît un prosop de față și trebuie să stau să le mărunțesc eu ca să nu sfîrșesc într-o situație penibilă cu urme de ceva verde atîrnîndu-mi din colțul gurii).
  3. Merișoarele, stafidele și fisticul le toci grosier.
  4. Vinegreta o faci amestecând uleiul, melasa și adăugînd sare, piper și zeamă de lămîie după gust.
  5. Amesteci totul într-un bol și gata.

Cu drag de hrană și de viață,