Lintea e a doua mea dragoste după năut și mă bucur că tot descopăr metode noi de a o combina pentru a-i pune la bătaie potențialul maxim. Pînă nu demult lintea era limitată la culoarea roșie și la supa cremă specifică restaurantelor libaneze. By it self nu e cel mai gustos ingredient din lume, iar cînd fierbe arată și dubios, dar cu puțină imaginație o putem transforma în ceva yummie. Doar de aia ne strîngem în fiecare săptămînă aici, nu?

salata-calda-linte-spanac-1200(3)

Pentru salata de față, 100% vegană, ai nevoie de 10 ingrediente cu tot cu spices și 30 de minute de pregătire. Poate chiar mai puțin dacă se întîmplă să îți placă lintea și să ai o caserolă cu ea fiartă în frigider. Salata este aromată maxim de la usturoi și cilantro și super hrănitoare datorită boabelor de linte. Plus că mîncînd-o este greu să ajungi de să zaci pe canapea cu burta umflată de prea plin — poate doar dacă insiști să o însoțești cu jumătate de franzelă, ceea ce nu recomand deloc.

Salată caldă cu linte & spanac
Author: 
Recipe type: Main
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Ingredients
  • 1 cup linte verde
  • 10 roșii cherry sau 4 roșii normale tăiate cuburi
  • 4 fire de ceapă verde tocate mărunt
  • 2 mîini generoase de frunze de spanac
  • 3 căței de usturoi
  • cîteva frunze de cilantro rupte sau tocate grosier
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • zeamă de lime
Instructions
  1. Clăteste boabele de linte și pune-le la fiert. Ar trebui să fie gata în 15-20 de minute. Ia-le de pe foc și transferă-le într-o sită ca să se scurgă apa din ele.
  2. Curăță cățeii de usturoi, strivește-i cu cuțitul și toacă-i grosier. Încinge 3-4 linguri de ulei într-o tigaie și prăjește cîteva minute usturoiul pînă începe să se rumenească. Adaugă frunzele de spanac și călește-le 3 minute. Pune totul deoparte.
  3. Spală roșiile și taiele. Toacă ceapa verde și cilantro.
  4. Amestecă toate ingredientele într-un bol - lintea, roșiile, ceapa, cilantro și spanacul. Adaugă sare și piper proaspăt măcinat după gust, poate încă puțin ulei de măsline dacă cel în care ai pregătit spanacul nu ți se pare suficient și zeama de la jumătate de lime.