Să mai scrii că ai cam rămas în urmă, îmi zice azi un prieten.

Poate așa se vede dinafară, însă eu nu simt că aș fi în vreo competiție. Scriu cînd simt că am ce spune. În ultima vreme, după cum s-a văzut pe Instagram, am fost în România și cred că am mai spus-o – prezența mea aici vine cu oarece dezavantaje din punct de vedere experimentat în bucătărie. Nu am vreun bagaj impresionant de ustensile și nu am nici cum să-mi prelucrez pozele la standardele la care sunt obișnuită și la care v-am obișnuit și pe voi.

Trebuie să recunosc că România îmi ridică la fileu multe provocări și este dificil să mă hrănesc la fel de bine precum o fac acasă, în Thailanda. Atîtea făinoase, atîtea dulciuri de proastă calitate, atît de puține opțiuni pentru cei ce preferă un regim sănătos/vegetarian – în orașele mari precum București, Brașov, Cluj am avut de unde alege, dar imediat ce m-am îndepărtat un pic de ele mi-am plîns de milă și a trebuit să fiu inventivă ca să reușesc să îmi încropesc cîteva mese ok-ish.

Nu mă înțelege greșit, nu este decît o observație. Același lucru mi se întîmplă și în Thailanda dacă plec de acasă – opțiunile sunt limitate și ajung inevitabil să mănînc (și) prostii. Motiv pentru care plimbatul pentru mine nu e 100% agreabil întotdeauna.

Ce mă bucură foarte mult este că am investit într-un blender puternic să-l am acasă la ai mei și beau smoothie zilnic. Dacă mă urmărești pe Instagram probabil ai observat că notez mereu în InstaStories „My life in smoothies” pentru inspirația celor care-mi acordă puțină atenție. Ba mai mult, am corupt și familia – pe mama și pe bunica – să bea cîte un păhărel dimineața. E bun, mamaie! îmi zice bunica de 89 de ani cînd o întreb dacă îi place.

_DSC0157-01

I-a plăcut și supa cremă de țelină pe care am făcut-o acum două zile pentru care o să-ți las și ție rețeta mai jos. Ne-a prins tare bine pe frigul și întunericul de zilele astea, mă gîndesc că te-ar putea ajuta și pe tine într-una din zielele mohorîte de toamnă-iarnă. Ai nevoie de 7 ingrediente pentru supa-cremă de țelină și dacă ai la îndemînă o oală sub presiune o poți pregăti în 30 de minute. Ba, dacă lași deoparte parmezanul ras de la final, poate fi 100% vegană. Dar eu zic că parmezanul este precum cireașa de pe tort și merită să fie inclus.

Supă-cremă de țelină
Author: 
Recipe type: Soup
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 5
 
Ingredients
 • 1 țelină de mărime medie
 • 2 rădăcini păstîrnac
 • 1 morcov
 • 2 tije de țelină apio cu tot cu frunze
 • 1 ceapă mare
 • 2 linguri de ulei de măsline
 • parmezan ras pentru servire (opțional)
 • crutoane (opțional)
 • sare și piper după gust
Instructions
 1. Curăță și spală bine toate legumele și pune-le la fiert în oala sub presiune. În 20 de minute ar trebuie să fie gata.
 2. Scoate-le, lasă-le 5 minute să se răcorească și bagă-le la blender cu o parte din supa rezultată în urma fierberii. Eu pun lichid cît să acopere legumele pentru că îmi place supa să fie densă. Dacă preferi mai lungită, pune mai mult lichid.
 3. Adaugă uleiul de măsline și amestecă totul la blender pînă obții o consistență cremoasă.
 4. Transferă într-o oală sau o supieră, sărează și piperează după gust.
 5. Servește cu parmezan ras și crutoane.

Sper să îți placă și să îți fie de bine!