Din ce în ce mai des aud oameni în jurul meu că ei cred că nu pot găti. Că nu le place, că nu au talent, că e complicat, că nu au timp. Pînă descoperă o rețetă de-a mea și au o revelație. Nu zic asta de laudă, zic pentru aceia dintre voi care gîndiți ca ei, ca să știți că nu sunteți singurii și că se mai întîmplă și minuni pe lume.

Cele mai sănătoase mese sunt cele simple, cu ingrediente puține și ușor recognoscibile. Gătitul e o joacă, un experiment și cu cît te joci mai des, cu atît devii mai bun. Iar la mine pe blog, se știe, sunt o grămadă de rețete simple și rapide cu care orice începător se poate descurca. O sigură observație am: alege mereu cele mai bune ingrediente pe care ți le permiți. Și cînd analizezi ce anume îți permiți astăzi, ia în calcul și un viitor lipsit de afecțiuni medicale, facturi la medic și carduri golite la farmacii. Puțin și bun să-ți fie mantra indiferent că e pîine, roșie sau carne de porc.

Cel mai la îndemînă exemplu pe care ți-l pot da în această zi de luni este un mic dejun gata într-un sfert de oră, pregătit într-o tigaie cu ingrediente de curte și/sau de la piață. Ardei gras și roșii zemoase, ouă de țară, ceapă, pătrunjel. Cinci ingrediente, atîta tot, la încemînă oricui, indiferent că trăiește la țară sau la oraș. Pe lîngă ele am mai avut nevoie doar de puțin ulei (poți folosi unt, de exemplu), sare și piper. 
Ce trebuie să faci este să tai ceapa solzi și să o pui la sotat în 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin. Cînd vezi că devinde transparentă, adaugi ardeiul tăiat fîșiuțe și dai focul un pic mai iute. Ardeii nu trebuie să îi sotezi pînă devin fleașcă, ci doar un pic de tot cît să se înmoaie nițel dar mijlocul să fie în continuare crocant (4 minute maxim). Pui în aceeași tigaie și o roșie zemoasă tăiată felii și spargi două ouă. Dacă ai un capac pentru tigaie, e perfect, dai focul mic, pui capacul și aștepți 5 minute să se facă ouăle. Servești cu sare, piper, pătrunjel și o felie de pîine bună dacă ai la îndemînă.

Să îți fie de bine!