Acesta nu este un post despre detox sau vreun hot-to-get-back-in-shape challenge . Cine caută așa ceva să știe că a greșit blogul. Eu nu cred în detoxurile mărețe pe care le ni le tot vând unii și alții, iar vreun shape extraordinar nu am mai avut de când m-am lăsat de fumat, așa că la ce să mă întorc?

Sărbătorile care au trecut au fost cumva diferite de cele din anii precedenți, în sensul în care nu am făcut mare exces de mâncare, ci mai degrabă de alcool. Am avut prieteni în vizită de Crăciun și ne-am veselit cu diverse beri, bubbly-uri și vinuri fierte sau dimpotrivă. De Revelion, contrar așteptărilor proprii, ne-am urnit din casă și am mers 500m până la prietenii și vecinii noștri unde, ce să vezi, nu era mare lucru de mâncare așa că a trebuit să ne consolăm cu bere, tequila și altele.

Ce vreau să zic este că mi-a fost foarte ușor să revin la obiceiurile mele sănătoase (care includ măcar un pahar de vin roșu seara, dar asta e altă discuție) cu multe legume, salate, cereale integrale dimineața și tot așa. Ba chiar mă țin de trezit dimineața devreme și de sport. Me proud of myself very much, după cum lesne se poate observa.

salata-rosii-cu-peste-la-gratar-10003

Dintre toate bunătățile pe care le-am încercat în ultima vreme, se remarcă cu ușurință o salată cu scrumbie la grătar. Este light dar ține de foame, cam cum place la român după porcul de Crăciun. Se pregătește relativ ușor  zic relativ pentru că îmi dau seama că nu toată lumea poate cumpăra scrumbia deja gătită așa cum fac eu. Doar că scrumbia asta poate fi înlocuită cu pește afumat, de exemplu, de care știu sigur că găsești prin supermarketuri în România.

Deci, acum că am rezolvat problema peștelui de adăugat în salată, să ne ocupăm de restul de ingrediente: roșii cherry (să zicem 20 pentru o porție mare de salată), un ardei gras, o ceapă mică roșie și pătrunjel cât încape. Ulei de măsline, sare și piper nu mai e cazul să comentez că are toată lumea prin dulap.

Ce trebuie să faci este să tai roșiile în jumătăți, ardeiul în bucățele mici, ceapa solzi. Peștele, de oricare ar fi el, îl rupi în bucăți. Într-un bol amesteci toate cele bine de tot, stropești cu ulei de măsline și adaugi sare și piper după bunul plac.

Să îți fie de bine!