Poate știi, poate nu știi dar de o lună am aterizat în România. M-am dat jos din avion într-o seară de luni, iar marți dimineața eram deja în priză să cumpăr ingrediente, să testez rețetele e care mi se scrisesem frumos într-un carnețel. Eram acasă pe timp de vară (vorba unei prietene – hotărăște-te care e acasă că sunt confuză) și trebuia musai să profit de tot ce îmi oferă natura. Și să mă bucur de gusturile care îmi plac enorm și e care nu am nicio șansă să le găsesc în Thailanda. Este, de altfel, pentru prima oară cînd în vizită fiind muncesc atît de mult și cu spor la rețetar, pînă acum mi-am găsit mereu scuze că nu am unde găti, că nu am cu ce prelucra pozele șamd.

De vină trebuie să fie #Dieta3S pe care am gîndit-o pentru toți cei ce vor să se împrietenească cu legumele și fructele și nu știu cum pentru că, ce să vezi, să gătești cu legume și fructe pare ceva foarte inaccesibil pentru multă lume. Sigur, știm tocănițele și ciorbițele, dar nici unele și nici altele parcă nu-și au rostul într-o dietă de vară. Chiar dacă e vară ploioasă și neprietenoasă ca aceasta a lui 2018.

Dincolo de dietă și de rețetele originale pe care le-am inclus în acest program nutrițional (nu le spun, trebuie să te înscrii în program ca să le afli dar îți las mai jos cîteva poze care să-ți stîrnească pofta), așa mănînc și eu. Salate multe, smoothie-uri în fiecare zi, verzituri, colorături. Burtica mea este fericită, pielea îmi strălucește, părul parcă nu mai cade deloc. Ceva trebuie să fac eu bine, zic.

LRM_EXPORT_20180708_084639   LRM_EXPORT_20180708_194408

LRM_EXPORT_20180708_085206    LRM_EXPORT_20180704_161814 (1)

Revenind la subiectul zilei – salata cu multe verzituri, nuci, brînză și grepfruit este o minune a verii! Poți să-mi zici capră date fiind toate frunzele verzi din compoziție dar nici că-mi pasă, mi-e îmi place să rumeg frunze în combinații din astea inedite.

LRM_EXPORT_20180719_161927

LRM_EXPORT_20180719_162356

Pentru minunăția asta superbă am folosit după cum urmează:

  • mix de salată – 1 mînă
  • rucola – cîteva frunze, cît am apucat între degete
  • spanac baby – o mînă
  • stevie – 2 frunze mari rupte cu mîna
  • nuci românești crude – 2-3 linguri
  • brînză de capră (de la un domn sibian cu cele mai bune produse, îl găsești în piață la Titan) – aș zice 30-40g
  • grepfruit – jumătate de fruct, am avut un super noroc la Mega Image să găsesc grepfruit foarte dulce și zemos

Toată combinația a fost stropită cu ulei de măsline extra-virgin, puțin aceto balsamico, semințe de chia, sare de mare și piper proaspăt măcinat. Apoi a fost mîncată, ceea ce îți doresc și ție!

Cu drag de hrană și de viață,