Sunt în România de trei zile. În prima zi după aterizare am avut o grijă pe care am rezolvat-o cu mare satisfacție – să merg la piață la Bucur Obor (preferata mea) și să cumpăr tot. Prin tot înțeleg tot ce e mai proaspăt și frumos mirositor și lipsește cu desăvârșire de pe tarabele din Thailanda. Am plecat cu două sacoșe de pânză pline ochi cu telemea de capră, roșii cherry, ardei capia, măsline kalamata, pătrunjel și mărar, salată verde, ridichi roșii și diverse alte aspecte. Drept urmare sunt de două zile în modul salată, salată, salată. Nu am reușit performanța de a mânca și la micul dejun salată, dar nu mă las.

Combinația pe care o găsești detaliată mai jos este o salată bogată și hrănitoare. Durează maxim 10 minute să o pregătești. Rezistă relativ bine de seara până a doua zi la prânz, deci ar putea fi o variantă bună de luat la birou în caz că îți rămâne ceva de la cină. Nemaipomenită este, de asemenea, de adăuat la bufetul suedez de la ziua ta sau mai știu eu ce altă sindrofie cu de-ale gurii ai chef să organizezi.

Salată cu năut, ardei & măsline
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Ingredients
  • 1 conservă de năut fiert
  • 2 ardei capia
  • 4-5 roșii cherry zemoase
  • 1 pumn de măsline kalamata fără sâmburi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 ceapă mică roșie
  • sare, piper, ulei de măsline
Instructions
  1. Taie ceapa felii și călește-o împreună cu 2 linguri de ulei de măsline până se înmoaie bine.
  2. Spală legumele, taie-le și amestecă-le într-un bol mare cu năutul (clătit și scurs bine de apă), pătrunjelul tocat grosier, ceapa călită și măslinele. Asezonează după gust cu ulei de măsline, sare și piper.
Notes
Poți folosi ceapa și crudă, însă varianta călită este mai dulce și îmi par emie că se combină mai bine cu restul aromelor.

Sper să îți placă și să îți fie de bine!