Pentru cine mă cunoaște mai binișor, așa, de pe blog sau din viața de zi cu zi, știe că mâncarea mea preferată este cea libaneză și că m-aș putea hrăni o eternitate numai cu supă de linte și hummus. La eternitate nu am ajuns încă, dar și una și alta se întîmplă la mine-n bucătărie, respectiv în farfurie, cam odată la două săptămâni. Știu că ce-i mult strică, așa că am început să fac experimente și să variez – lintea o mai fac și un fel de tocană, hummusul îl variez în combinații din ce în ce mai inedite. Și uite cum ajungem și la subiectul zilei — hummus with a twist.

Rețeta de bază de hummus e simplă – năut fiert sau din conservă (prefer să îl fierb eu pentru că de multe ori celui din conservă i se adaugă zahăr pentru a avea viață mai lungă pe raft), pastă de tahini, ulei de măsline, puțin sumac, puțin praf de cumin, sare și o idee zeamă de lime. Amestec totul cu blenderul vertical, adâugând apă cât să fac aparatul să meargă bine.

Ce fac uneori e să adaug în pasta de hummus diverse alte ingrediente ca să-i schimb puțin gustul și să evit monotonia. Cel mai des s-a nimerit să-l combin cu dovleac copt și am perfectat varianta în care amestec în cantități egale hummus simplu și cuburi de dovleac copt. Și ca să spice things up a little, la propriu, mai pun la bătaie și jumătate de căpățână de usturoi tot copt și încă 2-3 căței de usturoi raw. Toată șmecheria asta iese foarte aromată (nu o recomand celor ce se feresc de usturoi) și ușor dulceagă.

Tu combini hummusul cu alte ingrediente?