Unii dintre voi probabil că s-au prins deja după puținele postări din ultima săptămînă de pe Facebook sau Instagram că ne-am mutat. Aceia dintre voi care mă/ne urmăresc de mai multă vreme sigur vor exclama iar?. Da, iar, după un pic mai mult de trei ani ne-am urcat toată avuția (a se citi mașina de spălat, cărțile, pisicile și pantofii) într-o mașină și le-am descărcat la 1500 de kilometri depărtare. N-a fost ușor, dar nici vreo dramă. Acum suntem toți reuniți – noi, pisici, cățel, motoretă – și deja ne simțim ca acasă.

Una dintre bucuriile mele cele mai mari cu mutarea este că acum sunt într-un loc mult mai ofertant din punct de vedere ingrediente pentru gătit, astfel încît îmi pot face de cap cu tot felul de nebunii. Unde mai pui că am și o bucătărie mare prin care dansez de colo colo aruncînd tigăi și avocado prin aer (NOT). La început de septembrie am primit și două cărți minunate pe care le răsfoiesc zilnic pentru inspirație și culmea, chiar vine! Sper, deci, la rețete din ce în ce mai simple și rapide și gustoase care să te inspire și pe tine.scrambled-eggs-ciuperci-rosii-coapte-10002

Pînă una alta îți las prima rețetă testată cu succes în noua bucătărie și devorată la măsuța mică de lemn din grădină. Am vrut inițial să fac o omletă cu ciuperci, dar pe parcurs lucrurile au evoluat nițel înspre ceva mult mai savuros. Respectiv aveam o tonă de roșii cherry foarte apetisante pe care am zis eu că n-ar fi rău să le gătesc un pic în tigaie cu rozmarin și ulei de măsline – doar cîteva minute cît să iasă un pic sosul din ele. Ca să fac lucrurile și mai interesante, am bătut ouăle cu un vîrf de cuțit de chimion și jumătate de linguriță de turmeric, ceea ce a dat o notă subtilă orientală.

Rețeta nu este complicată deloc, deși pare așa cînd vezi lista de ingrediente. Ca de obicei cu tot ce îți arăt eu aici pe blog, poți schimba sau sări peste mirodenii pe care nu le ai la îndemînă – totul e o joacă, trial and error, no big deal. Sper să îți sune bine și să încerci rețeta, poate chiar weekend-ul acesta.

Ouă cu ciuperci și roșii trase la tigaie
Author: 
Recipe type: Breakfast
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Ingredients
 • 4 ouă
 • 2 ciuperci champignon măricele
 • 5-6 roșii cherry
 • rozmarin uscat
 • frunze de rucola
 • coriandru proaspăt
 • ulei de măsline
 • turmeric
 • chimion
 • sare și piper
Instructions
 1. Primul lucru pe care trebuie să-l faci, ca să scapi de grijă, este să gătești roșiile. Spală-le, scurge-le bine de apă și taie-le pe jumătate. Încinge o lingură de ulei de măsline extra virgin într-o tigaie non-aderentă. Cînd începe să sfîrîie, adaugă roșiile și presară pe deasupra rozmarin uscat. Ține focul mediu spre mare și apasă roșiile cu spatula astfel încît să se încingă bine pe ambele părți și să iasă sucul din ele. Ar trebui să fie gata în 5 minute - încep să se înmoaie și să prindă puțină culoare. Dă-le deoparte să se răcorească cît timp gătești restul ingredientelor.
 2. Bate ouăle cu un vîrf de cuțit de chimion și jumătate de linguriță de praf de turmeric. Dacă nu-ți sunt pe plac aceste două ingrediente poți să le înlocuiești sau să lași ouăle simple. Nu uita să adaugi sare și piper după gust.
 3. Curăță ciupercile bine și taie-le felii. Călește-le la foc mediu cu puțin ulei de măsline pînă încep să se înmoaie (5 minute aș zice că sunt suficiente). Adaugă ouăle bătute și amestecă totul în tigaie pînă ouăle sunt aproape făcute -- nu uita că ele continuă să se gătească și după ce le iei de pe foc, deci dacă le ții prea mult în tigaie vor fi overdone și prea uscate.
 4. Transferă ouăle în farfurii, adaugă roșiile cherry, coriandru tocat și frunze de rucola din belșug.
Notes
Catitățile sunt pentru 2 porții.
Eu am mai presărat pe deasupra ouălelor și ceva ceapă prăjită - un ingredient pe care thailandezii îl folosesc la diverse feluri de mîncare. Este ceapă roșie mică, tocată mărunt și deep-fried pînă devine crocantă (dacă ar fi bucățile mai mari ar merge și de snacking).

Cu drag de hrană și de viață,