E weekend și aud că va fi soare, deci e timpul să ieși din casă la plimbare, nu să stai să păzești aragazul. Așa că voi și și eu cât se poate de rapidă – am făcut zilele trecute aceste, aparent, tarte care merg de minune pentru un mic dejun dulce rapid și simplu. Mini-tartele sunt, de fapt, clătite coapte în forme de brioșe. Pam-pam! Nu tiu dacă te așteptai la așa ceva, eu una am fost tare mirată să văd cât de bine au ieșit și cât de rapid a fost tot procesul. Aș îndrăzni să zic că dacă ți se anunță niște musafiri pe nepusă masă, mini-tartele astea te pot scăpa din încurcătura mai bine decât niște eclere de la cofetăria din fața blocului. Să nu mai pierdem vremea, deci, și să trecem la fapte – durează 20 de minute maxim să le pregătești și promit că merită fiece secundă.

Mini-tarte cu aluat de clătite
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Ingredients
 • 1 cup făină
 • 1 cup lapte
 • 2 ouă
 • 1 linguriță praf de copt
 • mascarpone
 • dulceața ta preferată
 • fructele tale preferate
Instructions
 1. Toarnă toate ingredientele pentru tarte în vasul de la blender și mixează câteva secunde până compoziția este omogenă.
 2. Pregătește tava de brioșe și pune în fiecare formă 2-3 linguri din aluat.
 3. Coace 15 minute la 180 grade. Scoate tava și lasă tartele să se răcorească puțin.
 4. Cu o linguriță scobește fiecare tartă atât cât să rămână un spațiu generos pentru umplutură.
 5. Că tot veni vorba de umplutură - amestecă 3-4 linguri de mascarpone cu 1-2 linguri din dulceața ta preferată (eu am folosit dulceață de portocale) și completează cu crema astfel obținută fiecare mini-tartă.
 6. Ornează cu fructe de pădure, căpșuni, bucăți de mango și gata!
Notes
Catitățile sunt suficiente pentru 12 mini-tarte.

Un singur lucru vreau să subliniez – ține minte combinația de mascarpone cu dulceață, este cea mai simplă cremă/umplutură de prăjituri și atât, atât de bună! (înghit în sec)

Sper să îți placă și să îți fie de bine!