Te-am băgat în ceaţă? Te scot imediat. Phak Bung Fie Daeng înseamnă ad litteram Apă, Gloria Dimineţii, Foc Roşu. Nici acum nu e clar. Ce vină am eu că thailandeza e aşa de complicată? Phak Bung Fie Daeng este o garnitură thailandeză – spanac de apă chinezesc (morning glory) prăjit cu usturoi. Eu am învăţat să o gătesc după o reţetă tradiţională la lecţia de cooking cu Chef Tummy. Pentru iubitorii de spanac este heaven; pentru cine îl detestă dar ştie că-i sănătos (aşa ca mine) este varianta cea mai suportabilă.
Mâncare thailandeză: Phak Bung Fie Daeng
Author: 
 
Ingredients
 • 1 legătură mare de spanac morning glory
 • 2 căte de usturoi
 • 3-6 ardei chilli
 • 3 linguri de supă de pui/vită
 • 1 lingură de sos yellow beans
 • 1 lingură sos de stridii
Instructions
 1. Spanacul - tai capătul cu rădăcinile, cam zece centrimetri. Îl speli şi-l rupi în bucăţi de aproximativ cinci centimetri lungime. Nu e nevoie să îl scurgi de apă.
 2. Usturoiul - thailandezii nu curăţă coaja pentru că are foarte multă aromă. E alegerea ta dacă arunci coaja sau o păstrezi, cert este că trebuie să îl toci mărunt.
 3. Ardeii chilli. Am zis 3-6 pentru că depinde de cât de spicy îţi place mâncarea. Te sfătuiesc să încerci cu trei şi să-i cureţi de seminţe. Taie-i fâşii pe lungime, nu-i toca.
 4. Amestecă supa cu sosurile până se omogenizează.
 5. Pune wok-ul pe aragaz la foc tare. Lasă-l să se încingă 30 de secunde, pune o lingură de ulei. Când vezi că începe să iasă puţin fum (adică în max. 10 sec.) adaugă usturoiul şi ardeii şi prăjeşte-i până când primul prinde culoare.
 6. Adaugă spanacul împreună cu sosul. Întoarce pe o parte şi pe alta ca să se îmbibe bine. Când spanacul a ajuns la jumătate din volumul iniţial înseamnă că e gata.
 7. Serveşte-l călduţ împreună cu felul principal (îmi imaginez o friptură de vită, dar nu am încercat niciodată combinaţia) sau, dacă ești vegetarian, mănâncă-l combinat cu orez fiert.
Sper să îți placă și să îți fie de bine!