Data viitoare cînd mergi la cumpărături adu-ți aminte să pui pe listă: crackers multi-cereale, smochine, banane, fructe de pădure proaspete sau congelate. Împreună îți servesc pentru unul dintre cele mai rapide și delicioase variante de mic dejun la care te-ai putea gîndi.

Tot ce trebuie să faci cînd te trezești dimineața și pui apa la fiert pentru cafea este să îți aduci aminte să scoți și fructele de pădure din congelator — chiar recomand să iei din cele congelate pentru că se păstrează mai bine și sunt mai ieftine. O mînă de fructe roșii combinate este suficientă pentru 4 crackers, adică pentru doi oameni. Pune-le într-o sită și dă-le sub jet de apă rece. Lasă-le deoparte cît faci cafeaua.

_DSC0308-01

Ansamblul despre care vorbesc se obține după cum urmează: crackers multi-cereale, cîte doi de persoană, ornați cu un strat de felii de banană, un strat de felii de smochină și topping de fructe de pădure și penițe de cacao. Dacă vrei un strop de dulceață în plus, toarnă un firicel subțire de miere peste toată combinația.

Suspectez că indicele glicemic al acestei combinații nu este dintre cele mai joase, așa că îți recomand să nu abuzezi – este posibil să observi că îți ține de foame mai puțin decît o omletă, de exemplu, și te poate face să ai nevoie de mai multă mîncare pe parcursul zilei. Poate fi, de asemenea, un snack minunat înainte de o alergare sau un antrenament la sală.

Sper să îți placă și să îți fie de bine!