Moqueca de camarão
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Ingredients
  • 300g creveți decorticați
  • orez simplu fiert
  • 3 căței de usturoi tocați mărunt
  • 3 linguri de ceapă albă tocată
  • 3 linguri ardei gras tăiat bucățele mici
  • ¾ linguriță sare
  • ⅓ linguriță piper proaspăt măcinat
  • 1 ceașcă de roșii tăiate cubulețe
  • 1½ ceașcă lapte de cocos neîndulcit
  • 2 linguri zeamă de lime
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri cilantro tocat mărunt
Instructions
  1. Încinge la foc mediu uleiul într-o tigaie largă și adâncă. Adaugă usturoiul, ceapa, ardeiul și sotează 3-4 minute până se înmoaie și încep să elibereze aromele. Pune sarea, piperul, roșia și lasă-le să se combine vreme de 4-5 minute.
  2. Toarnă laptele de cocos, amestecă continuu aprox. 5 minute sau până vezi că începe să se îngroașe treaba. Adaugă creveții și gătește-i în tot acest amestec timp de 2-3 minute.
  3. Adaugă zeama de lime, lasă p foc încă 1 minut.
  4. Servește cu orez și mult cilantro.
Recipe by Elena Stanciu - Food & Wellness Coach at https://www.sufletpentruhrana.ro/moqueca-de-camarao-tocanita-braziliana-cu-creveti-lapte-de-cocos/