Muffins cu brînză telemea & oregano
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 7
 
Ingredients
  • 260g făină integrală sau combinată 160 integrală + 100g făină albă
  • 100g brînză telemea de vacă sau oaie
  • ⅓ cup/60ml ulei de măsline extra-virgin
  • 3 ouă
  • 2 lingurițe rase de oregano
  • 2 lingurițe rase praf de copt
Instructions
  1. Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tava de brioșe cu formele de hîrtie aferente. Cel mai probabil 7 vor fi suficiente.
  2. Amestecă ingredientele uscate într-un bol - făina, praful de copt, oregano.
  3. Dă brînza telemea pe răzătoare.
  4. În alt vas combină ouăle cu uleiul de măsline și apoi adaugă și brînza.
  5. Combină ingredientele uscate cu cele umede, amestecînd ușor cu mișcări de sus în jos. Aluatul obținut trebuie să fie umed complet dar nu o pastă omogenă și fără textură.
  6. Împarte aluatul în formele de brioșe și dă la cuptor vreme de 20-30 de minute.
  7. Cînd sunt coapte, scoate-le pe un grătar și lasă-le să se răcorească un pic înainte de a le servi.
Recipe by Elena Stanciu - Food & Wellness Coach at https://www.sufletpentruhrana.ro/briose-cu-brinza-telemea-oregano/