Clătite cu brînză proaspătă de vaci
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 6
 
Ingredients
  • 2 ouă
  • 2 linguri foarte pline de cottage cheese (sau brînzică proaspătă de vaci)
  • 2 linguri pline de iaurt simplu
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 4 linguri făină integrală (probabil poți înlocui cu făină fără gluten dacă vrei)
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • fructe de pădure și miere pentru servit (opțional)
Instructions
  1. Separă ouăle și lasă albușurile deoparte. Amestecă bine gălbenușurile cu brînza și iaurtul.
  2. Separat amestecă făina cu praful de copt și cu sarea. Incorporează ingredientele uscate în amestecul de ou și brînză.
  3. Bate albușurile cu telul sau mixerul. Nu e nevoie să le bați ca pentru bezele, dar să fie fluffly. Adaugă-le peste restul ingredientelor și amestecă cu mișcări ușoare de sus în jos astfel încît să nu scoți aerul din ele.
  4. Încinge tigaia ta preferată pentru clătite, unge cu puțin unt sau ulei de cocos. Cînd e fierbinte bine, toarnă două linguri pline din aluatul de clătite. Lasă să se coacă bine, aproximativ 3-4 minute, apoi întoarce pe cealaltă parte pentru a le rumeni, încă 1 minut maxim.
  5. Servește-le cu iaurt și fructe de pădure. Toarnă și un fir subțire de miere peste toată nebunia.
Recipe by Elena Florescu, Functional Medicine Health Coach at https://www.sufletpentruhrana.ro/clatite-cu-brinza-proaspata/