Quinoa cu ciuperci & usturoi
Author: 
Recipe type: Main
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 3
 
Ingredients
  • 1 cup quinoa
  • 6 ciuperci champignon
  • 4-5 căței de usturoi
  • 4-5 roșii cherry
  • pătrunjel proaspăt
  • sare și piper după gust
  • zeamă de lămîie după gust
  • 2 linguri ulei de măsline extra-virgin
  • (opțional) ⅓ avocado pentru fiecare porție de quinoa
Instructions
  1. Clătește bine quinoa și pune-o la fiert într-o oală cu capac, folosind aceeași proporție ca la orez - 1 parte boabe de quinoa și 2 părți apă. Ține focul tare pînă dă în clocot, apoi dă-l mai minim, pune capacul și las-o în pace. În 15 minute e gata.
  2. Între timp șterge ciupercile și taie-le felii. Taie roșiile cherry în jumătăți, toacă usturoiul și pătrunjelul.
  3. Cînd e gata quinoa, scoate-o într-o strecurătoare, clătește-o sub jet de apă rece și las-o 5 minute să se scurgă bine.
  4. Amestecă într-un castron quinoa cu restul ingredientelor. Adaugă uleiul de măsline și apoi reglează gusturile cu sare, piper și zeamă de lămîie.
  5. Servește așa cum este sau cu felii de avocado bine copt.
Recipe by Elena Stanciu - Food & Wellness Coach at https://www.sufletpentruhrana.ro/veganmonda-quinoa-cu-ciuperci-usturoi/