Orez negru în lapte de cocos
Author: 
Recipe type: Dessert
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 3
 
Ingredients
  • 1 ceașcă orez negru
  • 1 ceașcă lapte de cocos neîndulcit
  • 1 ceașcă apă plată
  • ⅓ cup stafide amestecate cu merișoare
  • coaja rasă de la o limetă
  • coaja rasă de la o portocală
  • mentă pentru decor
Instructions
  1. Speli orezul bine, îl scurgi de apă și îl pui la iert împreună cu laptele de cocos și apa. Ține focul tare pînă începe să fiarbă, apoi lasă-l mic, pune capacul și așteaptă.
  2. Amestecă din cînd în cînd și asigură-te că nu a scăzut apa prea mult - nu ar trebui, cel puțin 20 de minute ar trebui să fie în regulă.
  3. După 20 de minute verifică stadiul de fierbere al orezului - vrei ca la final să ai un orez bine fiert, cu bobul moale, în niciun caz al dente. Poți adăuga acum stafidele și merișoarele sau orice alt îndulcitor preferi să folosești.
  4. Cînd orezul este bine fiert poți lua de pe foc și lăsa la răcit. O mențiune fac aici - la final orezul ar trebui să fie cremos, nu uscat, să aibă încă ceva lichid. Dacă cumva observi pe parcurs că dispare lichidul cam repede, nu te sfii să mai adaugi o jumătate sau chiar o ceașcă de lapte amestecat cu apă.
  5. Odată ce s-a răcit, transferă orezul în boluri mici, ornează cu mentă, felii de lime și coaja rasă de la limetă și portocală. Cînd îl servești mai pune pe deasupra o lingură de lapte de cocos - dă bine în pozele de Instagram :-)
Notes
Poți face, evident, o cantitate mai mare. Ține minte doar proporția 1:2 - 1 parte orez, 2 părți lichid.
Recipe by Elena Stanciu - Food & Wellness Coach at https://www.sufletpentruhrana.ro/budinca-de-orez-negru-lapte-de-cocos/