Salată tabuleh fără gluten
Autor: 
Cuisine: Middle Eastern
Pregătire: 
Gătit: 
Total: 
Porții: 2
 
Ingrediente
  • 1 ceașcă de conopidă mărunțită în robotul de bucătărie
  • 3 mîini zdravene de pătrunjel tocat mărunt
  • 15 roșii cherry tăiate în 4 sau 6, după cum poftești
  • 3 căței de usturoi tocați mărunt
  • sare și piper după gust
  • 3 linguri de ulei de mpsline
  • zeamă de ½ de lămîie
Mod de preparare
  1. Conopida trebuie spălată, ruptă în flori mici și băgată la robot cîteva secunde pe modul "pulse" ca să se mărunțească. Trebuie să obții bucăți mici de tot, cam cît boabele de couscous de mici. Cînd le ai gata scoate-el din robot și transferă-le într-un castron.
  2. Toacă pătrunjelul și usturoiul, taie roșiile. Adaugă-le peste conopidă și amestecă totul bine.
  3. Sărează și piperează, adaugă ulei de măsline și zeamă de lămîie.
  4. Rezultatul final ar trebui să fie foarte fresh, acrișor, nicidecum înecat în ulei de măsline.
Tips & Tricks
Nu recomand să ții salata de pe o zi pe alta, nici măcar la frigider - roșiile lasă zeamă și fac ca toată cobinația să se înmoaie, chestie deloc apetisantă. Poți, însă, să o pregătești dimineața înainte de a pleca la birou și să o iei într-o caserolă pentru masa de prînz.
Recipe by Elena Stanciu | Nutrition & Wellness Coach at https://www.sufletpentruhrana.ro/vegan-monday-salata-tabuleh-fara-gluten/