Tocăniță de cartofi dulci
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Ingredients
  • 2 cartofi dulci
  • 1 morcov
  • 2 cepe medii
  • 2 mîini de mazăre pre-fiartă
  • 1 conservă de pulpă de roșii sau suc de roșii făcut de mama/bunica dacă ai acces la așa minune
  • 2 cm de ghimbir dat pe răzătoarea mică
  • 3 fire de ceapă verde tocate mărunt
  • cîteva fire de coriandru proaspăt sau pătrunjel tocate mărunt
  • o linguriță de rozmarin uscat
  • zeama de la ¼ de lămîie
  • sare, piper Cayenne după gust
Instructions
  1. Curăță ceapa și toac-o mărunt. Pune-o la călit pe foc mic în 2-3 linguri de ulei vegetal (eu am folosit de cocos). Combină și ghimbirul de acum.
  2. Curăță, spală și taie cuburi cartofii și morcovul, adaugă-i peste ceapă atunci cînd aceasta s-a înmuiat suficient. Toarnă o cană de apă peste (sau supă de legume), amestecă totul, pune capacul și lasă la foc mic 15 minute sau pînă cînd legumele sunt pătrunse bine.
  3. Adaugă 300g de suc/pulpă de roșii și zeama de lămîie. Mai lasă sub capac încă 5-10 minute.
  4. Sărează, piperează și la final de tot adaugă mazărea. Fiind pre-fiartă nu mai e nevoie să fie gătită, e suficient să fie încălzită de restul combinației și rămîne verde și crocantă, un balans excelent cu restul legumelor care se topesc în gură.
  5. Ceapa verde și pătrunjelul/coriandrul se adaugă numai cînd se servește tocănița.
Recipe by Elena Florescu, Functional Medicine Health Coach at https://www.sufletpentruhrana.ro/tocanita-de-cartofi-dulci-cu-mazare-lamiie-si-ghimbir/