1 conservă de pulpă de roșii sau suc de roșii făcut de mama/bunica dacă ai acces la așa minune
2 cm de ghimbir dat pe răzătoarea mică
3 fire de ceapă verde tocate mărunt
cîteva fire de coriandru proaspăt sau pătrunjel tocate mărunt
o linguriță de rozmarin uscat
zeama de la ¼ de lămîie
sare, piper Cayenne după gust
Instructions
Curăță ceapa și toac-o mărunt. Pune-o la călit pe foc mic în 2-3 linguri de ulei vegetal (eu am folosit de cocos). Combină și ghimbirul de acum.
Curăță, spală și taie cuburi cartofii și morcovul, adaugă-i peste ceapă atunci cînd aceasta s-a înmuiat suficient. Toarnă o cană de apă peste (sau supă de legume), amestecă totul, pune capacul și lasă la foc mic 15 minute sau pînă cînd legumele sunt pătrunse bine.
Adaugă 300g de suc/pulpă de roșii și zeama de lămîie. Mai lasă sub capac încă 5-10 minute.
Sărează, piperează și la final de tot adaugă mazărea. Fiind pre-fiartă nu mai e nevoie să fie gătită, e suficient să fie încălzită de restul combinației și rămîne verde și crocantă, un balans excelent cu restul legumelor care se topesc în gură.
Ceapa verde și pătrunjelul/coriandrul se adaugă numai cînd se servește tocănița.
Recipe by Elena Florescu, Functional Medicine Health Coach at https://www.sufletpentruhrana.ro/tocanita-de-cartofi-dulci-cu-mazare-lamiie-si-ghimbir/