Vegan Monday. Mussaka'a de vinete și roșii.
Author: 
Recipe type: Main
Cuisine: Middle Eastern
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Ingredients
  • 2 vinete de mărime medie, spălate și tăiate cuburi cu latura de 2,5cm
  • 1 ceapă mare tocată grosier
  • 10-15 cătei de ustorui, decojiți și zdobiți cu latul cuțitului
  • 8-10 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 cutie de roșii decojite
  • 300ml suc de roșii
  • 6 roșii cherry tăiate jumătăți
  • 2 ardei iuți tăiați pe lung și scuturați nițel de semințe
  • sare după gust
Instructions
  1. Într-o tigaie largă, despre care știi că nu lipește mîncarea, încinge bine uleiul de floarea soarelui și cînd este fierbinte adaugă vinetele. Prăjește-le 7-8 minute pînă încep să prindă culoare pe toate părțile. Pune-le departe într-o castron.
  2. Călește ceapa și usturoiul în uleiul de măsline pînă cînd ceapa începe să devină translucidă. Adaugă roșiile din conservă și lasă tot amestecul să se pătrundă bine 8-10 minute. Poți zdrobi cu lingura de lemn roșiile pentru a da mai multă textură mîncării.
  3. Adaugă sucul de roșii și lasă la scăzut la foc mic pînă rămîne cam o treime din cantitatea inițială.
  4. Pune vinetele înapoi în tigaie, sărează după gust și gătește toată combinația încă 5 minute.
  5. Transferă musacaua în devenire într-un vas de copt (yena, fontă, ceramică), pune roșiile cherry și ardeii pe deasupra și dă la cuptor 30-40 de minute la 220grade.
  6. Lasă mîncarea să se răcească bine înainte de a servi.
Recipe by Elena Stanciu - Food & Wellness Coach at https://www.sufletpentruhrana.ro/vegan-monday-mussakaa-de-vinete-si-rosii/