Cremă vegană de caramel & ciocolată
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Ingredients
  • 15 curmale
  • ⅓ cup late de cocos sau orice alt lapte vegetal preferi
  • 1 lingură unt de arahide
  • un vîrf de cuțit de sare
  • 2 avocado
  • 2 linguri rom sau 1 linguriță esență de rom
  • ½ cup cacao
  • 2 linguri de zahăr de palmier sau orice alt îndulcitor dorești să folosești
Instructions
  1. Pune curmalele la hidratat într-un bol cu apă rece. lasă-le jumătate de oră, nu mai mult. Scurge-le bine și pune-le în robotul de bucătărie împreună cu laptele vegetal, untul de arahide și sarea. Amestecă pînă obții o pastă cremoasă și fină. Las-o deoparte.
  2. Cu ajutorul unui mixer vertical amestecă bine pulpa de avocado cu zahărul, romul și cacaua. Nu va dura prea mult pînă se transformă totul într-o spumă omogenă și fină.
  3. Combină cele două creme obținute în recipientele pentru servire - pahare nu foarte mari, cupe de înghețată sau ce ai tu la îndemînă prin bucătărie (cu lingura direct din vasele în care le-ai pregătit e la fel de bine, garantez!). Asortează și niște fructe proaspete, preferabil nu prea dulci: zmeură, merișoare (asta am ales eu), blueberries etc.
Recipe by Elena Stanciu - Food & Wellness Coach at https://www.sufletpentruhrana.ro/crema-vegana-de-caramel-ciocolata/