2 mîini de ciuperci (pleurotus am folosit eu, poți înlocui cu champignon)
3 linguri ulei de măsline extra virgin
2 linguri de oțet de mere
1 linguriță sos sriracha (dacă nu vrei să fie iuți, nu pune acest sos)
2 lingurițe susan alb
sare și piper după gust
Instructions
Pune o oală cu apă la fiert. Cînd dă în clocot aruncă în ea fasolea spălată în prealabil și tăiată la dimensiunea unui deget. Lasă să bolborosească acolo 2 minute, după care scoate-o într-o sită și pune-o sub jet de apă rece pînă se răcorește complet. Las-o să se scurgă de apă 2 minute, apoi pune-o pe un prosop de hîrtie să se zvînte.
Dă drumul la cuptor la 180 grade.
Curăță ciupercile. Dacă folosești champignon taie-le pe jumătate.
Într-un bol larg combină uleiul cu oțetul și sosul sriracha. Răstoarnă legumele în bol și amestecă pînă se mâzgălesc bine de sos.
Transferă legumele într-o tavă, presară sare, piper și semințe de susan și bagă-le la cuptor vreme de 15-20 de minute.
Cît sunt legumele la cuptor, poți pregăti couscous sau quinoa cu care să mănînci fasolea și ciupercile. Eu am ales couscous în care am combinat și cîteva stafide.
Recipe by Elena Florescu, Functional Medicine Health Coach at https://www.sufletpentruhrana.ro/fasole-lunga-ciuperci-cu-sos-sriracha/