Couscous cu mazăre
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Ingredients
  • 2 cups couscous
  • 250g mazăre proaspătă/congelată
  • 1 ceapă mare
  • 3-4 roșii de mărime medie, foarte bine coapte
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2-3 cești de apă
  • mărar
  • sare
Instructions
  1. Pune couscous-ul într-un bol generos și toarnă apă fierbinte peste el, fix cât să-l acopere. Acoperă cu un capac sau o farfurie, lasă deoparte până ai restul gata.
  2. Toacă mărunt ceapa și călește-o în 3 linguri de ulei de măsline până devinde translucidă.
  3. Adaugă mazărea și o ceașcă cu apă. Lasă pe foc mediu 5 minute, amestecă din când în când pentru a evita orice risc de ardere.
  4. Taie roșiile în cuburi și adaugă-le peste mazăre. Mai toarnă o ceașcă de apă, pune capacul, dă focul mic, lasă 10-15 minute. Nu te băga la duș, e mai bine să stai cu ochii pe oală. Dacă scade prea mult, mai adaugă apă.
  5. Toacă mărarul și adaugă-l peste mâncarea de mazăre, sărează după gust.
  6. Înapoi la couscous - folosește o furculiță ca să-l aerezi și să-l faci fluffy cum îi stă lui bine, apoi amestecă-l cu mazărea.
Recipe by Elena Stanciu - Food & Wellness Coach at https://www.sufletpentruhrana.ro/mancare-vegana-couscous-cu-mazare/