Salată de năut și kale
Pregătire: 
Gătit: 
Total: 
 
Pentru 4 porții
Ingrediente
  • 200g năut fiert
  • 1 cană de couscous
  • 1 măr
  • 1 legătură de kale (6 frunze mari)
  • 2 linguri de stafide aurii
  • zeamă de lămâie
  • ulei de măsline
  • sare, piper
Mod de preparare
  1. Amestecă într-un castron couscousul cu stafidele, toarnă apă fierbinte peste ele cât să le depășească un picuț. Acoperă și lasă-l deoparte.
  2. Toacă sau rupe frunzele de kale și frământă-le într-un bol mare cu o lingură de ulei de măsline și una de zeamă de lămâie până se înmoaie nițel.
  3. Adaugă năutul, mărul tăiat cubulețe (fără cotor și semințe, desigur).
  4. Amestecă couscousul cu o furculiță pentru a-l face fluffy și pune-l și pe el la grămadă.
  5. Asezonează salata după propriul gust cu sare și piper proaspăt.
Recipe by Elena Stanciu | Nutrition & Wellness Coach at https://www.sufletpentruhrana.ro/salata-de-naut-si-kale/