Fierbe quinoa și las-o deoparte într-o sită ca să se scurgă toată apa din ea.
Pune cele 2 linguri de psyllium într-o ceașcă, acoperă-le cu apă.
Dă pe răzătoare legumele și amestecă-le într-un vas cu quinoa fiartă, oul, semințele de psyllium hidratate. Adaugă sare și piper după gust. Aruncă și o mână de pătrunjel proaspăt tocat.
Formează burgerii - de mărimea palmei, groși de 1,5cm. Poți să-i formezi liber cu mâna sau să folosești o formă simplă, genul pe care-l folosești la patiserie sau la prăjit ouă cu formă perfectă.
Aliniază-i în tavă pe o hârtie de copt și bagă-i la cuptor 20 de minute la 180°.
Scoate-i și prăjește-i câte 2 minute pe ambele părți. Folosește minimum de ulei posibil - doar cât să mâzgălești tigaia.
Notes
Burgerii pot fi păstrați în frigider 3-4 zile. Eu refer să fac mai mulți deodată (din cantitățile de mai sus cred că mi-au ieșit 16buc.) și să-i bag la congelator fără să mai trec prin etapa prăjit. Îi aliniez turnuleț cu hârtie de copt între ei. Când am poftă, scot, execut prăjirea rapidă și gata.
Recipe by Elena Florescu, Functional Medicine Health Coach at https://www.sufletpentruhrana.ro/cum-sa-faci-un-burger-vegetarian/