Sos de roșii
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Ingredients
  • 1 kg roșii
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare și piper
  • busuioc/oregano uscat - opțional, poți lăsa sosul fără condimente pentru a putea ulterior să îl folosești în cât mai multe combinații, fără restricția aromelor
Instructions
  1. Taie roșiile grosier, toacă mărunt usturoiul.
  2. Pe foc mediu încălzește uleiul de măsline într-o oală largă și adaugă roșiile și usturoiul. Nu călim mai întâi usturoiul pentur că nu vrem ca aroma lui să fie extra puternică. Amestecă din când în când până vezi că roșiile au început să lase din suc.
  3. Dacă vrei să pui condimente acum este momentul. Acoperă vasul și lasă-l pe foc mediu 10 minute. Amestecă din când în când.
  4. În cazul în care roșiile au fost foarte zemoase (la mine nu e cazul niciodată) ia capacul și mai ține pe foc alte 10 minute până sosul ajunge la consistența dorită.
  5. Bagă totul la blender și în câteva secunde ai gata sosul de roșii. Pune-l într-o sticlă cu gâtul larg sau într-un borcan. Îl poți ține la frigider pentru 7-10 zile.
Recipe by Elena Stanciu - Food & Wellness Coach at https://www.sufletpentruhrana.ro/cum-sa-faci-sos-de-rosii/