Sau, mai pe românește, ceva cu care m-aș putea hrăni exclusiv vreme de o săptămînă fără să mă plîng și fără să regret vreo secundă că nu mai e și altceva în meniu. Am mai făcut banana bread, dar nu ca cea de față. Nu știu exact de la ce mi s-a pus pata pe ea – de la faptul că se face foarte ușor, că are ingrediente foarte curate și că iese foarte puțin dulce. Ocazie cu care mi-am dat seama că nu mai pot duce deserturile foarte dulci, prefer ceva mai aromat și puțin de tot dulceag.

banana-bread-1000(1)

Banana bread aici de față este o idee minunată de asamblat împreună cu copiii și aluatul obținut poate fi copt în formă de pîine sau împărțit în porții mici și copt sub formă de muffins. Varianta mea este inspirată de o rețetă de la Cookie + Kate găsită prin intermediul Pinterest (o chestie pe care o fac din ce în ce mai des, caut acolo inspirație pentru că mi se pare foarte ușor, văd pozele înainte de orice, lista de ingrediente este vizibilă imediat așa că îmi pot da seama dacă pot sau nu face rețeta în cauză).

Am adaptat-o la ce aveam în casă și la propriile gusturi – dacă te uiți pe rețeta originală vei vedea o cantitate impresionantă de 1/2 cup miere. Mi s-a părut ceva enorm, eu am pus numai 1/4 și am crescut cantitatea de banane, care oricum au și ele fructoză, deci tot acolo ajungem. Din cauza bananelor prezente în cantitate mai mare la mine, pîinea a ieșit mai densă și mai umedă decît pare cea din rețeta originală. Ceea ce mie îmi convine de minune – nu îmi plac deloc aluaturile uscăcioase.

Banana bread
Author: 
Recipe type: Dessert
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Ingredients
 • 1 + ⅔ cup făină, preferabil integrală
 • 1 +1/2 cups piure de banane
 • ⅓ cup ulei de cocos
 • ⅓ cup miere
 • ¼ lapte de cocos sau orice alt lapte preferi
 • 2 ouă
 • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
 • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
 • ½ linguriță sare
 • 2-3 linguri de fructe uscate sau nuci prăjite ușor
Instructions
 1. Încinge cuptorul la 160 grade C.
 2. Ideea este că trebuie să amesteci totul rînd pe rînd: mai întîi uleiul cu mierea, apoi laptele și ouăle, apoi bananele strivite cu furculița în prealabil.
 3. Separat combini făina cu scorțișoara, sarea și bicarbonatul. Tot aici adaugi fructele sau nucile.
 4. Ce obții răstorni în bolul inițial și amesteci cu o paletă foarte ușor astfel încît făina să se umezească dar nu musai să devină un aluat omogen și fin. Pe principiul de la muffins.
 5. Aluatul, cum am zis, îl coci după preferințe într-o tavă de chec (dreptunghiulară) sau în formele de brioșe. La 160 de grade, aproximativ 50 de minute.
 6. Dacă vrei să umpli două tăvi de chec, ceea ce te sfătuiesc pentru că o singură pîine se duce prea repede, dublează cantitățile tuturor ingredientelor.

Cu drag de hrană și de viață,