La mine a trecut deja ora cinei, la tine abia se apropie, nu cred că o să te superi dacă îți ofer un picuț de insirație. Hai că mai e timp să dai fuga la supermarket, lista de cumpărături nici nu e lungă: creveți, usturoi, lemongrass. Ulei de măsline, sare și piper sigur ai în casă.
Curăță usturoiul și toacă-l mărunt.
Curăță și lemongrass-ul — dă la o parte primele trei straturi de frunze, adică, ca să rămâi cu partea mai moale și mai zemoasă. Taie-l mărunt.
Încinge în tigaie două linguri de ulei de măsline și perpelește bine cele două ingrediente până usturoiul începe să devină auriu.
Pune creveții în tigaie și toarnă peste ei un pahar de vin alb. Acoperă cu un capac și lasă 3-4 minute, poate chiar 5 dacă sunt mari ca cei din imagine.
Întoarce creveții pe cealaltă parte și mai lasă-i sub capac încă 3-4 minute.
Nu uita când îi servești să pui la îndemână și lămâie.
Mda, e atât de simplu. Enjoy the weekend!
[…] Dragostea e mută și eternă. Anyway, m-am bucurat de fructe de mare. Nu chiar decadent cum s-a întâmplat acum câteva săptămâni acasă, dar nici să mă vait nu aș […]