Couscousul, se știe, este una dintre cele mai mari iubiri ale mele. Este minunat de versatil – îl poți folosi la micul dejun combinat cu fructe și iaurt, combinat cu legume proaspete se poate transforma într-o salată bogată, iar laolaltă cu diverse alte legume gătite servește minunat ca fel principal pentru vegetarieni sau o garnitură ușor funky pentru cine (încă) mănîncă animale. Povesteam într-o postare mai veche că în Thailanda nu mi-e la îndemînă – se întîmpla pe vremea cînd locuiam la Khanom, departe de lumea dezlănțuită și ale ei supermarketuri cu de toate. Între timp ne-am mutat înapoi la Chiang Mai și am descoperit cu mare bucurie că îl găsesc cu ușurință în magazinele de prin jurul casei.

Profit, așadar, și experimentez cu el destul de des. Varianta de astăzi este cea mai reușită din ultima vreme. Arată minunat, are un gust foarte fresh și special. Bonus la mine în familie – faptul că este verde nu atrage pe nimeni altcineva, așa că cele trei porții pe care le fac deodată îmi revin mie exclusiv.

couscous-verde-1000(3)

Toată combinația aici de față este vegană și se bazează pe câteva ingrediente la îndemâna oricui. Este gata în 20 de minute, se păstrează bine la frigider deci e o idee bună pentru o cină rapidă și ușoară și leftovers lunch a doua zi la birou. Dacă se întîmplă să fii dintre cei care (încă) mănîncă animale aș sugera să asortezi acest couscous cu o friptură de vită, sunt sigură că vor merge tare bine împreună.

Couscous verde
Author: 
Cook time: 
Total time: 
 
Ingredients
  • 150g couscous
  • 160-170 ml apă
  • 3-4 fire ce ceapă verde
  • 1 ardei iute
  • 1 mînă zdravănă de frunze proaspete de ruccola
  • 10g pătrunjel
  • 10g mărar
  • 20g frunze de mentă
  • 30g cilantro
  • 40-50ml ulei de măsline
  • 50g semințe de pin
  • sare
Instructions
  1. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să fierbi apa. Cînd dă în clocot pune-o peste couscous într-un bol. Apa trebuie să depășească cu aprox. 1cm nivelul boabelor de couscous. Acoperă cu folie și lasă deoparte.
  2. Din ierburile date trebuie să faci o pastă. Un pesto, dacă vrei. Deci le pui pe toate în robot, adaugi jumătate din cantitatea de semințe de pin și uleiul de măsline. Mixezi totul bine pînă ierburile sunt mărunțite bine și toată compozițiadevine păstoasă.
  3. Toci ceapa și ardeiul iute.
  4. În bolul în care ai deja couscous adaugi ceapa și ardeiul, precum și pasta de ierburi. Amesteci bine și sărezi după gust.
  5. La final presari restul de semințe de pin și frunzele de ruccola.

Cu drag de hrană și de viață,