Ia să vezi tu cum în curînd vom avea o rubrică nouă aici pe blog, născută și crescută organic – desertul de weekend. Zic născută și crescută organic pentru că la mine în bucătărie cam asta se întîmplă cu deserturile – le pregătesc și le mănînc mai degrabă în weekend decît în restul săptămînii.

Un gînd apropo de acest lucru, pentru toți aceia dintre voi care își pun problema că nu au voință suficientă pentru a mînca mai rar sau mai puțin deserturi nesănătoase. Cum ar fi să nu le aveți la îndemînă? Pur și simplu să nu cumpărați, să nu aveți în casă, să nu faceți dulciuri complicate cu ingrediente nu chiar sănătoase. Voința e păcătoasă, o știu din proprie experiență, te lasă cînd îți e lumea mai dragă – cînd ești trist, cînd ai mult de lucru, cînd ai atîtea pe cap că simți că nu vei mai ieși niciodată din vrie. Nu face nimic în momentele acelea ca să te ajute, se retrage liniștită într-un colț și te lasă cu metehnele tale. Fix atunci păcătosul din tine iese la iveală și pune mîna pe ce are la îndemînă pentru că mîncarea este o formă de alinare. Dacă ai biscuiți plini de zahăr și grăsimi hidrogenate în dulap, asta vei mînca. Dacă nu ai, te vei gîndi de două ori dacă să ieși sau nu pînă la magazinul din colț să îți cumperi. Sau poate ai fructe pe masa din sufragerie sau ciocolată neagră. Întotdeauna vei alege ce este la îndemînă, așa că ține în casă dulciuri sau snacksuri cît mai sănătoase – fructe, morcovi și castraveți spălați și feliați, ciocolată neagră de bună calitate, un iaurt bun pe care să-l combini cu fructe și miere, nuci crude șamd.

clatite-cottage-cheese-1-3

Gata cu lecția de astăzi, e sîmbătă, să facem ceva bun! Clătitele astea sunt făcute dintr-o combinație de făină cu iaurt și cottage cheese. Sună ciudat? Așteaptă să le încerci și vei vedea că nu e nimic ciudat la ele, dimpotrivă, sunt demențiale! Sunt moi și pufoase, au o textură extraordinară și sunt gata foarte repede. Am zis deja că nu ai nevoie decît de nouă ingrediente în total? Ba chiar mai puțin dacă vrei să le mănînci așa cum sunt, fără topping de fructe și miere.

Sper să îți placă și să îți fie de bine. Weekend frumos îți doresc!

5.0 from 1 reviews
Clătite cu brînză proaspătă de vaci
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 6
 
Ingredients
 • 2 ouă
 • 2 linguri foarte pline de cottage cheese (sau brînzică proaspătă de vaci)
 • 2 linguri pline de iaurt simplu
 • 2 linguri ulei de cocos
 • 4 linguri făină integrală (probabil poți înlocui cu făină fără gluten dacă vrei)
 • 1 linguriță praf de copt
 • un praf de sare
 • fructe de pădure și miere pentru servit (opțional)
Instructions
 1. Separă ouăle și lasă albușurile deoparte. Amestecă bine gălbenușurile cu brînza și iaurtul.
 2. Separat amestecă făina cu praful de copt și cu sarea. Incorporează ingredientele uscate în amestecul de ou și brînză.
 3. Bate albușurile cu telul sau mixerul. Nu e nevoie să le bați ca pentru bezele, dar să fie fluffly. Adaugă-le peste restul ingredientelor și amestecă cu mișcări ușoare de sus în jos astfel încît să nu scoți aerul din ele.
 4. Încinge tigaia ta preferată pentru clătite, unge cu puțin unt sau ulei de cocos. Cînd e fierbinte bine, toarnă două linguri pline din aluatul de clătite. Lasă să se coacă bine, aproximativ 3-4 minute, apoi întoarce pe cealaltă parte pentru a le rumeni, încă 1 minut maxim.
 5. Servește-le cu iaurt și fructe de pădure. Toarnă și un fir subțire de miere peste toată nebunia.