Suflet pentru hrana
  • Health Coaching
    • Programe nutriționale de grup
    • Sesiuni private de health coaching
    • Evenimente
    • Testimoniale
  • Dietă & stil de viață
  • Rețete
  • Contact

Snack // Ciuperci pane

02/08/2016 by Elena Stanciu Comentează

Azi te învăț la prostii. Deh, nu sunt o sfîntă-n toate cele, din cînd în cînd mai scap și eu la junk food, prăjituri și prăjeli. Rar, dar se întîmplă. Pentru că atunci cînd vine pofta nu prea-ți vine să te pui de-a curmezișul și să zici nu cînd tu ai lua cu zece guri.

Sunt suma faptelor mele bune și deopotrivă a greșelilor, așa că nu am de ce să o ard ipocrit – am prăjit niște ciuperci. Și asta nu-i tot, le-am mai făcut și pane. Am zis că dacă tot e să fie junk food, măcar să fie făcut de mîna mea și cu cît mai puține necunoscute implicate. Am cumpărat vreo 3 mîini babane de ciuperci pleurotus. Am găsit unele grăsune, cam ca cele pe care le-am văzut și în România – aici specia aceasta de ciuperci este minionă și subțire de obicei. Le-am curățat cît am putut de bine cu un prosop de hîrtie și le-am zdrențuit. Asta nu înseamnă nimic complicat, doar că le-am rupt pe lung în fîșii subțiri.

ciuperci-pane-1200(1)

Le-am pus deoparte cît am făcut aluatul de pane, adică aluat de clătite mai gros. Am spart 2 ouă, am adăugat 200g de făină și apoi am turnat apă pînă mi-a convenit consistența – nu foarte lichidă și lipicioasă. Am răsturnat ciupercile zdrențuite în bolul cu aluat și am amestecat bine pînă s-au mozolit impecabil toate.

ciuperci-pane-1200(2)

Am încins ulei într-o tigaie adîncă și am pus ciupercile una cîte una la prăjit. Vreau să zic că nu am răsturnat conținutul bolului deodată, ci am încercat să iau ciupercile individual și să le plasez în ulei pentur că în felul ăsta le-am pus una cîte una în uleiul încins pentru a le prăji. Asta pentru că nu voiam o masă mare de pane cu ceva ciuperci în ea, ci niște chestii crocante, genul de ronțăit la bere. Ceea ce am și avut la final. Ca să-mi spăl cît de cît păcatele am făcut și o salată de varză și morcovi și am renunțat la bere că oricum nu îmi place.

ciuperci-pane-1000(1)

Related

« Essentials // 5 lucruri pe care i le-aș spune Elenei de 20 de ani
Cum să faci unt de arahide acasă »

Din categoria: Home, Rețete Tag: ciuperci, simplu, snacks

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eu sunt Elena. Cel mai bine mă simt în bucătărie, gătind și în vîrful patului, citind despre nutriție. Am fost pe vremuri publicitară, apoi nomadă fugită în Thailanda (unde trăiesc și acum alături de soțul meu, jurnalistul de călătorii Brad Florescu și de cele cinci animale de companie). Acum sunt health coach și învăț oamenii cum să-și îmbunătățească sănătatea fizică și emoțională cu ajutorul unei diete echilibrate. Află mai multe…

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Facebook

My Instagram

Follow me @elenastanciu

Favoritele mele

#VeganMonday // Porridge de quinoa cu lapte de cocos & nuci & fructe de pădure

#VeganMonday // Porridge de quinoa cu lapte de cocos & nuci & fructe de pădure

The Breakfast Issue

The Breakfast Issue

#VeganMonday cu resturi din frigider // Supă cremă de morcovi și conopidă

#VeganMonday cu resturi din frigider // Supă cremă de morcovi și conopidă

Adevărul dureros despre pîine

Adevărul dureros despre pîine

#ViațaFărăZahăr & rețetă nouă de bomboane raw-vegane

#ViațaFărăZahăr & rețetă nouă de bomboane raw-vegane

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in acest site, iti dai acordul pentru folosirea cookie-urilor. Pentru a afla informatii complete despre cookie-urile folosite si politica de confidentialitate, vizitati linkul Cookies si Politica de Confidentialitate

Copyright © 2019 · Suflet pentru hrană