Eu care nu-s mare fan ouă pentru că mereu mă deranjează ba textura, ba culoarea, ba mirosul, am nevoie să inventez mereu metode noi de a le combina ca să le pot mînca cu plăcere. În cazul de față le-am adăugat iaurt, turmeric și zeamă de lămîie. Chestie care le face la final ușor acrișoare, deci numai bune pentru o sclifosită ca subsemnata. Poate vrei să încerci.
Ouă stil scrambled dar nu chiar
Autor: Elena
Pregătire:
Gătit:
Total:
Ingrediente
- 3 ouă de țară
- 1 ceapă mică roșie
- 1 vîrf de linguriță de turmeric
- 2 linguri de iaurt
- zeama de la ¼ de lamîie.
Mod de preparare
- Bați bine de tot ouăle împreună cu iaurtul (pînă nu se mai vede nicio urmă recognoscibilă din acesta din urmă), adaugi sare, piper după gust și turmericul menționat anterior. Lași deoparte.
- Toci ceapa mărunt și o călești în 2 linguri de ulei (vegetal, orice preferi, eu folosesc fie de cocos, fie de măsline).
- Odată ce este ceapa călită, adaugi ouăle. Lași 1-2 minute și apoi te apuci să le amesteci ca și cum ai vrea să faci scrambled eggs. Vei vedea că nu e chiar aceeași poveste - din cauza iaurtului, compoziția este mai apoasă și nu se leagă foarte bine.
- Eu amestec continuu și le las la gătit mai mult decît limita admisă în cazul unor scrambled eggs perfecte. Probabil spre 5 minute, pînă văd că nu mai lasă apă. Nu te teme, nu se ard și la final nu sunt uscăcioase deloc.
- Odată ce ai stins focul, stoarce lămîia pe deasupra, mai amestecă un pic și gata.
- Eu le-am pus pe deasupra și cățiva fulgi de Grana Padano, ca să fie treaba treabă.
Leave a Reply