Suflet pentru hrana
  • Health Coaching
    • Programe nutriționale de grup
    • Sesiuni private de health coaching
    • Evenimente
    • Testimoniale
  • Dietă & stil de viață
  • Rețete
  • Contact

Salată de mango & nuci caju

20/10/2015 by Elena Stanciu Comentează

Papaya și mango verzi de le vezi pe la supermarket sau pe vreo tarabă în călătoriile tale, să știi că nu sunt alt sortiment decât cel ce-l cunoșteai deja, ci că au fost culese crude pentru a servi drept ingredient principal în salate. Asta fac thailandezii, își folosesc resursele la maximum și în moduri extrem de creative. Salatele cu fructe necoapte, precum Som Tham și Slad Mamuang Si Kheiyw, sunt signature-dishes ale Thailandei și pe bună dreptate, că tare, tare bune mai sunt.
Som Tham de la mîncătoria din sat.
Ah, să mă scuzi, am rămas pe limba Majestății Sale, Regele Taksin. Som Tham este salata cu papaya verde; Slad Mamuang Si Kheiyw este o delicioasă salată cu mango necopt. Pe prima nu am încercat-o niciodată în propria bucătărie, însă m-am jucat cu cea de mango și am scos-o la capăt proaspătă precum prima zi de primăvară. Hai să te învăț și pe tine, că poate te-ai săturat de salată grecească și ai poftă de depărtări.
Ai nevoie de un mango verde (1 buc.), ceapă roșie (1 buc. mică), usturoi (1-2 căței mici), zahăr de palmier (1 linguriță), sos de pește (1-2 linguri), nuci caju prăjite (1-2 linguri) și coriandru verde.
Mango îl cureți de coajă și apoi îl tai felii subțiri. Ceapa o execuți solzi. Usturoiul îl tai mărunt, mărunt. Nucile caju dacă le ai în variantă raw, pune-le în tigaie și prăjește-le nițeluș, până încep să se rumenească. Amestecă toate ingredientele într-un bol împreună cu zahărul de palmier și un praf de fulgi de chili (tu știi cel mai bine cât de iute poți duce, fii generos cu chiliul în măsura propriilor puteri). Adaugă câteva frunze de coriandru tocate mărunt și în final sosul de pește – cu grijă, pune mai întâi o lingură și gustă; dacă ți se pare că nu e suficient de sărat, mai adaugă până obții efectul dorit.

Related

« Shakshuka cu năut
Guilty. Not Guilty. »

Din categoria: Home, Rețete Tag: caju, mango, salată, thai food, Thailanda, vegetarian, viața în Thailanda

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eu sunt Elena, Nutrition & Wellness Coach.
Lucrez cu oamenii care vor să își regăsească echilibrul fizic și emoțional prin nutriție terapeutică, tehnici simple de managementul stresului, igiena mesei și a somnului, strategii de relaxare activă.
Nu cred că există o dietă perfectă care să se potrivească tuturor. Fiecare om are propria moștenire genetică, un microbiom unic, un microclimat specific numai lui, astfel că și specificitățile dietetice trebuie să fie adaptate și personalizate.
Serviciile de coaching pe care le ofer sunt împărțite în trei categorii: Află mai multe…

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Facebook

My Instagram

Follow me @elenastanciu

Favoritele mele

#VeganMonday // Porridge de quinoa cu lapte de cocos & nuci & fructe de pădure

#VeganMonday // Porridge de quinoa cu lapte de cocos & nuci & fructe de pădure

The Breakfast Issue

The Breakfast Issue

#VeganMonday cu resturi din frigider // Supă cremă de morcovi și conopidă

#VeganMonday cu resturi din frigider // Supă cremă de morcovi și conopidă

Adevărul dureros despre pîine

Adevărul dureros despre pîine

#ViațaFărăZahăr & rețetă nouă de bomboane raw-vegane

#ViațaFărăZahăr & rețetă nouă de bomboane raw-vegane

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in acest site, iti dai acordul pentru folosirea cookie-urilor. Pentru a afla informatii complete despre cookie-urile folosite si politica de confidentialitate, vizitati linkul Cookies si Politica de Confidentialitate

Copyright © 2019 · Suflet pentru hrană