Am făcut deja de câteva ori lipiile astea și pot raporta despre ele următoarele: ies super fragede, ușor dulci, sunt pline de nomnom și sunt, de asemenea, cea mai mare dramă de care am avut parte în ultimele săptămâni. Pe scurt, lipiile astea nu se potrivesc deloc cu așteptările mele în ceea ce privește cifra afișată de cântarul electronic din colțul băii. Oricât mi-aș dori să continui o relație de amor fierbinte cu ele, trebuie să renunț, să-mi văd de viața hipo-calorică pentru că altfel ar însemna că am dat bani de pomană la Victoria’s Secret și asos în sezonul ăsta de reduceri.

Rețeta este adaptată după una găsită acum câteva luni pe Youtube, pe canalul unei indience bătrâne și talentate. Nu mai știu care, că am tot văzut clipuri în ultima vreme și mă obosește să salvez, notez tot ce mi se pare interesant și aș putea testa vreodată în propria-mi bucătărie. Îmi cer scuze, o să mă străduiesc mai mult pe viitor. Metoda e simplă și eficientă, foarte dificil de dat greș. Deci, dacă ți-e poftă de mâncare libaneză, te rog însoțește-o de minunile astea, nu te mulțumi cu tălpile alea de espadrile pe care le găsești prin supermarketuri.

Lipii cu unt
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Ingredients
 • 1 cup făină albă
 • 1 ou
 • 30g unt
 • ½ linguriță drojdie uscată
 • ½ linguriță zahăr
 • ½ linguriță sare
 • apă
Instructions
 1. Primul pas este să activezi drojdia - o amesteci într-un castronel cu zahărul, 1 lingură de făină și 1-2 linguri de apă. Lași până vezi că începe să se umfle și să facă bulbuci (aprox. 10 minute, depinde de cât e de cald în încăpere).
 2. Amesteci drojdia activată cu restul de făină, oul, sarea și untul. Adaugi apă cât cuprinde. Da, știu că e un termen vag dar eu fix așa fac - pun cu lingura și frământ continuu până se topește untul de tot și aluatul este moale, fin și elastic.
 3. Lași la dospit jumătate de oră.
 4. Împarți aluatul în 6-8 bucăți egale, le formezi c ae niște sfere și le lași deoparte pe o suprafață înfăinată. Nu trebuie să le acoperi.
 5. Întinzi fiecare bilă de aluat cu sucitorul, în formă rotundă. Cu cât mai subțire poți să faci lipia, cu atât mai bine.
 6. Încingi o tigaie anti-aderentă și coci fiecare lipie câte 2 minute pe fiecare parte.

Sper să îți placă și să îți fie de bine!