Lasagna vegană
Autor: 
Pregătire: 
Gătit: 
Total: 
Porții: 2
 
Ingrediente
  • 1 zucchini de mărime medie
  • 1 sau 2 roșii mari
  • 1 ceapă albă
  • 2-3 linguri de ulei de măsline extra-virgin
  • pesto
  • sare și piper proaspăt măcinat - după gust
  • frunze de busuioc sau cimbru
Mod de preparare
  1. Pornește cuptorul la 180 grade Celsius. Întinde o foaie de copt pe tava de cuptor.
  2. Spală bine roșiile și zucchini. Taie-le în felii de aprox. jumătate de centimetru. Zucchini, ca să iasă feliile mai mari, taie-i pe diagonală.
  3. Curăță ceapa și taie-o rondele subțirele.
  4. Pune uleiul de măsline într-un castron și adaugă feliile de legume. Mînjește-le bine pe ambele părți.
  5. Compune lasanga pe tavă: un strat de zucchini, unul de roșii, unul de ceapă, iar zucchini, iar roșie.
  6. Sărează, stropește cu încă puțin ulei de măsline și bagă la cuptor pentru 20 de minute.
  7. Pune o linguriță-două d epesto pe farfurie și întinde-l ca să poți așeza lasagna peste el.
  8. Înainte de a mînca, piperează după gust și ornează cu frunze proaspete de busuioc sau cimbru (eu am folosit cimbru pentru că nu aveam busuioc proaspăt și pentru că am o nouă obsesie). C
Recipe by Elena Stanciu | Nutrition & Wellness Coach at http://www.sufletpentruhrana.ro/vegan-monday-lasagna-vegana-gata-in-30-de-minute/