Supă de linte cu spanac
Autor: 
Pregătire: 
Gătit: 
Total: 
Porții: 2
 
Ingrediente
  • 1 cup linte roșie
  • 1 ceapă albă mică
  • 3-4 căței de usturoi mărunțiți
  • 1 morcov dat pe răzătoare
  • 1 mînă de spanac baby
  • 1 linguriță de chimion măcinat
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 linguriță de sumac
  • 4 linguri de ulei de măsline extra-virgin
  • sare & piper după gust
  • zeamă de lămîie
Mod de preparare
  1. Spală lintea bine sub jet de apă și pregătește restul ingredientelor.
  2. Într-o oală mai adîncă încălzește uleiul și pune la călit ceapa și usturoiul.
  3. Cînd ceapa devine translucidă, pune condimentele. Amestecă bine și adaugă morcovul și lintea. Sotează 3-4 minute, apoi adaugă apă cît să acoperi totul cu cîțiva centrimetri.
  4. Pune capacul și lasă 15-20 de minute, pînă cînd lintea devine galbenă și explodată. Verifică permanent nivelul apei, nu vrei să faci supă arsă! Dacă scade prea mult, mai pune apă puțin cîte puțin.
  5. Verifică lintea să fie fiartă bine. Aruncă în oală spanacul baby, sărează și piperează după gust și stinge focul.
  6. Cînd mănînci, nu te sfii să storci zeamă de limetă sau lămîie - abia atunci ies la iveală aromele supei.
Recipe by Elena Stanciu | Nutrition & Wellness Coach at http://www.sufletpentruhrana.ro/supa-de-linte-cu-spanac/