Vegan Monday // Indian daal
Autor: 
Cuisine: Indian
Pregătire: 
Gătit: 
Total: 
Porții: 4
 
Ingrediente
  • 1 cup linte roșie
  • 1 ceapă albă
  • 300ml de apă/supă de legume
  • 100g piure de roșii/pasata
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță amestec Garam Masala
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt dat pe răzătoare
  • 1 mînă de cilantro proaspăt
  • sare și piper după gust
  • zeama de la ½ de lămîie
Mod de preparare
  1. Clătește lintea bine sub jet de apă și las-o la scurs.
  2. Toacă ceapa mărunt și pune-o la călit împreună cu uleiul de măsline. După 5-6 minute cînd devine translucidă, adaugă amestecul de Garam Masala și ghimbirul. Amestecă bine și lasă 2-3 minute să se combine aromele.
  3. Pune lintea în oală împreună cu apa/supa de legume. Dă focul tare pînă ajunge totul în punctul de fierbere, apoi redu focul la mic spre mediu. Pune capacul și lasă 15 minute să se gătească lintea.
  4. După acest interval combină pasata și mai lasă pe foc, tot cu capac, 5 minute.
  5. Sărează și piperează după gust. Ideal ar fi să folosești piper Cayenne ca să îi dai mîncării și puțină iuțeală.
  6. Stoarce jumătate de lămîie peste toată combinația - ajută la accentuarea aromelor.
  7. Servește cald cu cilantro proaspăt tocat.
Tips & Tricks
În caz că nu ai cilantro proaspăt, poți la fel de bine să folosești pătrujel.
Recipe by Elena Stanciu | Nutrition & Wellness Coach at http://www.sufletpentruhrana.ro/vegan-monday-indian-daal/