Paste cu roșii & pesto vegan
Autor: 
Recipe type: Main
Cuisine: Italian
Pregătire: 
Gătit: 
Total: 
 
Ingrediente
  • 100g baby spinach
  • 50g busuioc
  • 100g nuci caju
  • 3 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • sare
  • 10-15 roșii cherry/grape
  • 160g paste la alegere
Mod de preparare
  1. În primul rînd trebuie să pui pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet. Dacă îți plac al dente ține minte să le lași la fiert cu 1 minut mai puțin decît scrie în instrucțiuni.
  2. În vreme ce se fierb pastele ocupă-te de pesto. Aruncă în robotul de bucătărie spanacul, nucile caju și busuiocul, 1 cătel de usturoi. Toarnă cîteva linguri de ulei de măsline și pulsează pînă se transformă totul într-o pastă. Dacă vrei să fie mai cremoasă, adaugă cîteva linguri de apă, una cîte una și amestecă continuu pînă obții consistența dorită.
  3. Scoate pesto într-un castron, sărează după gust.
  4. Într-o tigaie adîncă încinge alte 2 linguri de ulei de măsline și pune la călit restul de usturoi tocat mărunt/trecut prin presă. Nu mai mult de 30 de secunde la foc mediu, amestecînd continuu astfel încît să nu se ardă (odată ce se rumenește usturoiul devinde amar și îți strică tot cheful). Adaugă roșiile tăiate în jumătăți și cplește-le 2-3 minute pînă încep să își lase sucul în tigaie. Oprește focul.
  5. Pastele sunt sigur gata - scoate-le înr-o sită, clătește-le sub jet de apă rece și lasă-le 2 minute să se scurgă.
  6. Transferă pastele în tigaia unde ai deja roșiile și usturoiul. Adaugă pesto după gust, 2-3 linguri. Dă din nou drumul la foc și amestecă totul la foc mediu 2 minute.
  7. Servește cu busuioc proaspăt.
Tips & Tricks
Cantitățile menționate sunt suficiente pentru 2 porții.
Recipe by Elena Stanciu | Nutrition & Wellness Coach at http://www.sufletpentruhrana.ro/vegan-monday-paste-cu-rosii-pesto-vegan/