Vegan Monday // Curry de vinete & cartofi dulci
Autor: 
Recipe type: Main
Cuisine: Indian-inspired
Pregătire: 
Gătit: 
Total: 
 
Ingrediente
  • 5 vinete chinezești
  • 3 cartofi dulci mari
  • 1 ceapă albă de mărime medie
  • 6 roșii de mărime medie
  • o mînă de frunze de baby spinach (opțional)
  • 100ml lapte de cocos neîndulcit
  • 1 linguriță praf de turmeric
  • 1 linguriță cumin măcinat
  • coriandru proaspăt
  • sare
  • ulei de măsline
Mod de preparare
  1. Cartofii și roșiile trebuie pregătite inițial la aburi, așa că primul lucru ar fi să pui oala la fiert. Curăță cartofii dulci de coajă și taie-i cuburi cu latura de aprox. 2cm. Spală roșiile bine. Pune-le pe toate în vasul de gătit la aburi și lasă-le 10 minute.
  2. Între timp spală vinetele și taie-le și pe ele cuburi.
  3. Încinge cîteva linguri de ulei de măsline într-o oală mai adîncă și călește ceapa împreună cu turmericul și cuminul vreme de 5 minute. Adaugă vinetele și o ceașcă de apă. Pune capacul și lasă alte 5 minute.
  4. Scoate roșiile de la aburi, clătește-le sub jet de apă rece și curăță-le de coajă. Toacă-le grosier și adaugă-le în oală peste vinete.
  5. Mută și cartofii în oala în care prepari curry-ul. Lasă totul la foc mic 10 minute, după care adaugă laptele de cocos. Tot acum poți arunca în oală frunzele de spanac dacă alegi să incluzi și acest ingredient.
  6. După alte 10 minute adaugă sare după gust.
  7. Servește cu orez fiert, preferabil integral sau cu couscous și cu mult coriandru proaspăt tocat.
Recipe by Elena Stanciu | Nutrition & Wellness Coach at http://www.sufletpentruhrana.ro/vegan-monday-curry-de-vinete-cartofi-dulci/