Curry de legume
Autor: 
Cuisine: Indian
Pregătire: 
Gătit: 
Total: 
 
4 porții
Ingrediente
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov mare
  • ½ conservă mazăre pre-fiartă
  • 1 ceapă mare
  • 300 ml lapte de cocos neîndulcit
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 4 cepe verzi (cu cât mai tinere, cu atât mai bine)
  • 4 linguri de ulei vegetal
  • 1 linguriță pudră de curry
  • 1 linguriță paprika iute
  • 1 linguriță turmeric
  • ½ linguriță semințe chimion
  • ½ linguriță chimion măcinat
  • ½ linguriță cardamon măcinat
  • sare după gust
Mod de preparare
  1. Taie ceapa solzi și pune-o la călit împreună cu uleiul. Adaugă condimentele încă de acum - chimionul, cardamonul, turmericul, curry-ul și paprka. Amestecă 3-4 minute.
  2. Adaugă pate de roșii, cartoful tăiat cubulețe și morcovul tăiat rondele. Amestecă bine pentru ca legumele să se combine bine cu ceapa și condimentele.
  3. Toarnă laptele de cocos, pune capacul și fierbe totul vree de 20 de minute.
  4. Pune și mazărea, mai lasă la foc mic încă 10 minute.
  5. Adaugă sare după gust.
  6. Servește cu ceapa verde tocată mărunt.
Tips & Tricks
Servește cu ceapa verde tocată mărunt.
Merge excelent cu orez basmati sau (cum am făcut eu) cu couscous amestecat cu coriandru proaspăt.
Recipe by Elena Stanciu | Nutrition & Wellness Coach at http://www.sufletpentruhrana.ro/curry-de-legume/