Suflet pentru hrana
  • Health Coaching
    • Programe nutriționale de grup
    • Sesiuni private de health coaching
    • Evenimente
    • Testimoniale
  • Dietă & stil de viață
  • Rețete
  • Contact

Cum să faci un burger vegetarian

04/12/2015 by Elena Stanciu 16 Comments

Păi e simplu. Nu pare, știu, dar chiar e super simplu. Pe mine m-a speriat nițel ideea și am tot amânat să încerc – aveam impresia că nu îmi va ieși bine orice aș face, așa că mai bine să stau în banca mea ca să mă scutesc de dezamăgire. Până într-o zi, să tot fie două luni, când nu am mai putut de poftă și mi-am zis că nu se mai poate, găsesc eu o variantă. Și ce să vezi, chiar am găsit-o atunci și apoi de încă câteva ori, niciodată la fel, dar din ce în ce mai bun.

Ca să nu te sperie și pe tine ideea, ține minte așa: burgerul este de fapt o chiftea, în cazul nostru vegetariană. Nici mai mult, nici mai puțin. Apoi, reține și că ai libertate totală la ingrediente, poți să mix & match tot felul de legume și leguminoase pe care le ai prin casă și frigider. Odată stabilite regulile acestea, te poți apuca de treabă. Uite câteva idei de ingrediente pe care le-ai putea combina:

morcov • cartof dulce • cartof • țelină • sfeclă roșie • quinoa • năut • linte roșie • mei • germeni de tot felul • fasole roșie • ciuperci • semințe de tot felul (floarea-soarelui / dovleac /susan)

burger-vegetarian-1200(1)

Cu servirea e la fel de simplu – chifle proaspete, de preferat făcute în casă (poți folosi rețeta de pâine de aici, doar că în loc de pâini formezi chifle) plus tot ce te mai excită pe tine: muștar / ketchup sau, mai bine, sos de roșii home made / frunze de salată / ceapă / roșii / castraveți proaspeți sau murați / germeni / maioneză etc.

Eu îți las mai jos rețeta cu care am lucrat ultima oară pentru cina de Thanksgiving, sper să-ți placă! Dacă faci un burger inspirat de rețeta mea, nu uita să te lauzi cu el pe Facebook sau Instagram, folosind hashtag-ul #sufletpentruhrana.

Salvează Tipărește
Burger vegetarian
Autor: Elena
Pregătire:  10 mins
Gătit:  25 mins
Total:  35 mins
 
Ingrediente
  • 3 morcovi
  • 1 cartof dulce
  • 1 cartof normal, mărime medie
  • 1 cup quinoa fiartă
  • 2 linguri de psyllium
  • 1 ou
  • sare, piper
  • pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
  1. Fierbe quinoa și las-o deoparte într-o sită ca să se scurgă toată apa din ea.
  2. Pune cele 2 linguri de psyllium într-o ceașcă, acoperă-le cu apă.
  3. Dă pe răzătoare legumele și amestecă-le într-un vas cu quinoa fiartă, oul, semințele de psyllium hidratate. Adaugă sare și piper după gust. Aruncă și o mână de pătrunjel proaspăt tocat.
  4. Formează burgerii - de mărimea palmei, groși de 1,5cm. Poți să-i formezi liber cu mâna sau să folosești o formă simplă, genul pe care-l folosești la patiserie sau la prăjit ouă cu formă perfectă.
  5. Aliniază-i în tavă pe o hârtie de copt și bagă-i la cuptor 20 de minute la 180°.
  6. Scoate-i și prăjește-i câte 2 minute pe ambele părți. Folosește minimum de ulei posibil - doar cât să mâzgălești tigaia.
Tips & Tricks
Burgerii pot fi păstrați în frigider 3-4 zile. Eu refer să fac mai mulți deodată (din cantitățile de mai sus cred că mi-au ieșit 16buc.) și să-i bag la congelator fără să mai trec prin etapa prăjit. Îi aliniez turnuleț cu hârtie de copt între ei. Când am poftă, scot, execut prăjirea rapidă și gata.
3.5.3208

 

Related

« Cum să faci sos de roșii acasă
It’s murder on the dance floor »

Din categoria: Home, Rețete Tag: burger, prânz, quinoa, simplu, vegetarian

Comments

  1. Simona says

    04/12/2015 at 6:26 PM

    No bine, s-a facut! Sau m-am facut cu o reteta de burger vegetarian! Ramane doar sa vedem ce imi si iese :)).

    Reply
    • Elena says

      04/12/2015 at 6:40 PM

      orice ar ieși, please do share ca să învățăm cu toții.

      Reply
      • Simona says

        05/12/2015 at 2:14 AM

        Iti vine sa crezi sau nu, in 20 de minute ne apucam de el. Dar am schimbat putin ingredientele. Revin cu updates. 🙂

        Reply
        • Elena says

          05/12/2015 at 2:56 AM

          Incepe sa sune ca o competitie, ca nu esti singura care reproduce reteta. Ma bucur, sper sa va iasa.

          Reply
          • Simona says

            05/12/2015 at 5:13 PM

            A iesit si a fost delicios. Mai avem de lucrat la aspect :)). Poze cel mult in privat :)), altfel ii speriem pe ceilalti!
            Multam de idee! Se fac si destul de usor, chiar a fost simplu si fun! O sa mai caut pe aici prin retete sa vad ce bunatati mai descopar!

          • Elena says

            05/12/2015 at 5:54 PM

            Ma bucur ca ti-au placut.

  2. Paul says

    04/12/2015 at 11:34 PM

    Legumele le dam pe razatoare crude, nu?

    Reply
    • Elena says

      05/12/2015 at 12:15 AM

      Da, Paul, crude.

      Reply
  3. Ancu says

    05/12/2015 at 1:38 PM

    Cu ce pot inlocui psyllium va rog?Multumesc! 🙂

    Reply
    • Elena says

      05/12/2015 at 1:49 PM

      Buna, Ancu. Poti incerca fara – eu pun ca sa leg toata compozitia dar e posibil sa stea legata si doar cu ou, cum se intampla la chiftele.

      Reply
      • Ancu says

        05/12/2015 at 2:13 PM

        Multumesc!O sa-ncerc!:-)

        Reply
        • Elena says

          05/12/2015 at 2:33 PM

          Data viitoare fac si eu doar cu ou sa vad cum este. Pana atunci, daca chiar faci sa vii sa ne zici cum a fost.

          Reply

Trackbacks

  1. Sos de roșii gata în 20 de minute says:
    05/12/2015 at 8:30 PM

    […] de niște paste, în loc de bulion când am făcut varză călită, în loc de ketchup la burgerii vegetarieni serviți la cina de Thanksgiving și ca dip sauce pentru conopidă pane. Sos de roșii   […]

    Reply
  2. Rețetă de burrito vegetarian - Lipa Lipa says:
    08/01/2016 at 1:02 PM

    […] pentru voi recomandări de cheescake (super rapid și fără coacere) și lava cake, burgeri vegetarieni. Prima “rețetă” (îmi e rușine să îi spun așa) postată de mine o să fie despre […]

    Reply
  3. Vegan Monday // Salată Panzanella says:
    25/07/2016 at 9:36 PM

    […] alta. Toată lumea trebuia să aibă pe Facebook sau Instagram măcar o poză cu un burger fățos. La fel și eu. Ah, doar nu credeai că vreau să-ți zic că trendurile astea sunt ceva rău. Mie îmi convin de […]

    Reply
  4. Burger de hrișcă cu măsline, capere și ierburi says:
    14/08/2017 at 5:21 PM

    […] explicat mai demult că nu e greu deloc să faci un burger vegetarian, că ai libertate totală la combinații de […]

    Reply

Leave a Reply to Ancu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dă o notă:  

Eu sunt Elena, Nutrition & Wellness Coach.
Lucrez cu oamenii care vor să își regăsească echilibrul fizic și emoțional prin nutriție terapeutică, tehnici simple de managementul stresului, igiena mesei și a somnului, strategii de relaxare activă.
Nu cred că există o dietă perfectă care să se potrivească tuturor. Fiecare om are propria moștenire genetică, un microbiom unic, un microclimat specific numai lui, astfel că și specificitățile dietetice trebuie să fie adaptate și personalizate.
Serviciile de coaching pe care le ofer sunt împărțite în trei categorii: Află mai multe…

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Facebook

My Instagram

Follow me @elenastanciu

Favoritele mele

#VeganMonday // Porridge de quinoa cu lapte de cocos & nuci & fructe de pădure

#VeganMonday // Porridge de quinoa cu lapte de cocos & nuci & fructe de pădure

The Breakfast Issue

The Breakfast Issue

#VeganMonday cu resturi din frigider // Supă cremă de morcovi și conopidă

#VeganMonday cu resturi din frigider // Supă cremă de morcovi și conopidă

Adevărul dureros despre pîine

Adevărul dureros despre pîine

#ViațaFărăZahăr & rețetă nouă de bomboane raw-vegane

#ViațaFărăZahăr & rețetă nouă de bomboane raw-vegane

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in acest site, iti dai acordul pentru folosirea cookie-urilor. Pentru a afla informatii complete despre cookie-urile folosite si politica de confidentialitate, vizitati linkul Cookies si Politica de Confidentialitate

Copyright © 2019 · Suflet pentru hrană