Suflet pentru hrana
  • Health Coaching
    • Programe nutriționale de grup
    • Sesiuni private de health coaching
    • Evenimente
    • Testimoniale
  • Dietă & stil de viață
  • Rețete
  • Contact

THE Banana bread

22/07/2016 by Elena Stanciu Comentează

Sau, mai pe românește, ceva cu care m-aș putea hrăni exclusiv vreme de o săptămînă fără să mă plîng și fără să regret vreo secundă că nu mai e și altceva în meniu. Am mai făcut banana bread, dar nu ca cea de față. Nu știu exact de la ce mi s-a pus pata pe ea – de la faptul că se face foarte ușor, că are ingrediente foarte curate și că iese foarte puțin dulce. Ocazie cu care mi-am dat seama că nu mai pot duce deserturile foarte dulci, prefer ceva mai aromat și puțin de tot dulceag.

banana-bread-1000(1)

Banana bread aici de față este o idee minunată de asamblat împreună cu copiii și aluatul obținut poate fi copt în formă de pîine sau împărțit în porții mici și copt sub formă de muffins. Varianta mea este inspirată de o rețetă de la Cookie + Kate găsită prin intermediul Pinterest (o chestie pe care o fac din ce în ce mai des, caut acolo inspirație pentru că mi se pare foarte ușor, văd pozele înainte de orice, lista de ingrediente este vizibilă imediat așa că îmi pot da seama dacă pot sau nu face rețeta în cauză).

Am adaptat-o la ce aveam în casă și la propriile gusturi – dacă te uiți pe rețeta originală vei vedea o cantitate impresionantă de 1/2 cup miere. Mi s-a părut ceva enorm, eu am pus numai 1/4 și am crescut cantitatea de banane, care oricum au și ele fructoză, deci tot acolo ajungem. Din cauza bananelor prezente în cantitate mai mare la mine, pîinea a ieșit mai densă și mai umedă decît pare cea din rețeta originală. Ceea ce mie îmi convine de minune – nu îmi plac deloc aluaturile uscăcioase.

Cu drag,

Elena

Salvează Tipărește
Banana bread
Autor: Elena
Recipe type: Dessert
Pregătire:  10 mins
Gătit:  50 mins
Total:  1 h
 
Ingrediente
  • 1 + ⅔ cup făină, preferabil integrală
  • 1 +1/2 cups piure de banane
  • ⅓ cup ulei de cocos
  • ⅓ cup miere
  • ¼ lapte de cocos sau orice alt lapte preferi
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță sare
  • 2-3 linguri de fructe uscate sau nuci prăjite ușor
Mod de preparare
  1. Încinge cuptorul la 160 grade C.
  2. Ideea este că trebuie să amesteci totul rînd pe rînd: mai întîi uleiul cu mierea, apoi laptele și ouăle, apoi bananele strivite cu furculița în prealabil.
  3. Separat combini făina cu scorțișoara, sarea și bicarbonatul. Tot aici adaugi fructele sau nucile.
  4. Ce obții răstorni în bolul inițial și amesteci cu o paletă foarte ușor astfel încît făina să se umezească dar nu musai să devină un aluat omogen și fin. Pe principiul de la muffins.
  5. Aluatul, cum am zis, îl coci după preferințe într-o tavă de chec (dreptunghiulară) sau în formele de brioșe. La 160 de grade, aproximativ 50 de minute.
  6. Dacă vrei să umpli două tăvi de chec, ceea ce te sfătuiesc pentru că o singură pîine se duce prea repede, dublează cantitățile tuturor ingredientelor.
3.5.3208

 

Related

« Essentials // 10 lucruri pentru care sunt recunoscătoare
Vegan Monday // Salată Panzanella »

Din categoria: Home, Rețete Tag: banana bread, banane, ceva dulce, desert, mic dejun, party food, vegetarian

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dă o notă:  

Eu sunt Elena. Cel mai bine mă simt în bucătărie, gătind și în vîrful patului, citind despre nutriție. Am fost pe vremuri publicitară, apoi nomadă fugită în Thailanda (unde trăiesc și acum alături de soțul meu, jurnalistul de călătorii Brad Florescu și de cele cinci animale de companie). Acum sunt health coach și învăț oamenii cum să-și îmbunătățească sănătatea fizică și emoțională cu ajutorul unei diete echilibrate. Află mai multe…

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Facebook

My Instagram

Follow me @elenastanciu

Favoritele mele

#VeganMonday // Porridge de quinoa cu lapte de cocos & nuci & fructe de pădure

#VeganMonday // Porridge de quinoa cu lapte de cocos & nuci & fructe de pădure

The Breakfast Issue

The Breakfast Issue

#VeganMonday cu resturi din frigider // Supă cremă de morcovi și conopidă

#VeganMonday cu resturi din frigider // Supă cremă de morcovi și conopidă

Adevărul dureros despre pîine

Adevărul dureros despre pîine

#ViațaFărăZahăr & rețetă nouă de bomboane raw-vegane

#ViațaFărăZahăr & rețetă nouă de bomboane raw-vegane

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in acest site, iti dai acordul pentru folosirea cookie-urilor. Pentru a afla informatii complete despre cookie-urile folosite si politica de confidentialitate, vizitati linkul Cookies si Politica de Confidentialitate

Copyright © 2019 · Suflet pentru hrană