Am folosit aceeași rețetă de brioșe perfecte de aici. De data asta cu merișoare (o tavă) și afine uscate + ciocolată (a doua tavă). O combinație foarte bună – gustul acrișor al afinelor se îmbină perfect cu dulceața aluatului.
Profit de ocazie ca să atrag atenția asupra unor aspecte, pe care nu le-am găsit subliniate în foarte multe rețetede brioșe:
* NU amesteca aluatul foarte mult. Lasă-l așa cocoloșit, cu zahărul netopit. Dacă îl omogenizezi riști să devină prea lichid și nu mai are forță să se ridice frumos în timpul coacerii.
* Folosește hârtii potrivite pentru forma ta – ar trebui să ocupe fix spațiul destinat lor, niciun centimetru mai mari/înalte.
* NU umple mai mult de 3/4 din formă cu aluat – brioșa are nevoie de spațiu să crească. Trebuie să ai grijă mai ales dacă ai amestecat aluatul prea mult sau ai folosit o formulă din care a rezultat un aluat foarte moale — nu vor crește frumos, ci se vor revărsa peste marginea hârtiei de copt.
Leave a Reply