Suflet pentru hrana
  • Health Coaching
    • Programe nutriționale de grup
    • Sesiuni private de health coaching
    • Evenimente
    • Testimoniale
  • Dietă & stil de viață
  • Rețete
  • Contact

Accident în bucătărie. Martorii au scăpat nevătămaţi.

09/09/2011 by Elena Stanciu 12 Comments

Am pus vinetele la copt. După zece minute am sărit de pe scaun de spaimă. POC! a făcut una dintre ele. Atât de puternică a fost explozia că a deschis şi uşa cuptorului.

Morală: ascultă-ţi mama când îţi spune să înţepi vinetele înainte de a le băga la cuptor pentru a le coace.

Bilanţ final: 50% din cantitatea de vinete decedată (nu aveam decât două, da), douăzeci de minute de frecat intens cuptorul. Efectul colateral al ultimei acţiuni fiind şi o manichiură nouă.

Related

« Salată indoneziană cu ananas & castravete
Reţeta de brioşe »

Din categoria: Dietă & stil de viață, Home

Comments

  1. Une Ruxi à Paris says

    09/09/2011 at 1:52 PM

    da ce voiai sa faci cu ele?

    Reply
  2. transfer says

    09/09/2011 at 1:55 PM

    Să le coc, să fac salată de vinete.

    Reply
  3. mirinda says

    09/09/2011 at 1:58 PM

    Cred ca ai vrut sa faci o jumatate de salata 😀
    Ma bucur ca esti bine! Te pup!

    Reply
  4. transfer says

    09/09/2011 at 2:13 PM

    Mă rog, urma să le pun la congelator şi să fac salata mai încolo. O să mă duc să cumpăr kilograme babane, după modelul românesc, să burduşesc frigiderul pentru la iarnă :-))))
    Pup, Mirandocule!

    Reply
  5. Une Ruxi à Paris says

    09/09/2011 at 2:21 PM

    pai pt salata de vinete le poti coace si in tigaie, si acolo nu explodeaza. Bine ca tre sa stai sa le intorci, si cam miroase dupa aia in casa. Da mie imi place cum miroase.

    Reply
  6. Florin says

    09/09/2011 at 2:49 PM

    Elena, cel mai simplu e sa le tai in doua pe lungime (inclusiv codita) si sa le pui cu fata in jos pe o tava acoperita cu folie de aluminiu unsa cu putin ulei si apoi sa le lasi sub broilerul / grillul cuptorului cam 25-30 de min, dupa care le scobesti miezul cu o lingura. ies perfect si au exact acelasi gust ca si cele coapte pe aragaz sau pe gratar.

    Reply
  7. transfer says

    09/09/2011 at 4:56 PM

    @ Florin, multumesc frumos. Suna ca si cum ar iesi perfecte. Zi-mi, totusi: sub griller inseamna ca pun tava chiar pe "podeaua" cuptorului?

    @Ruxi, din cauza mirosului si fumului (chiar daca am hota) prefer sa le fac in cuptor. De scurs oricum trebuie sa le lasi la scurs, indiferent cum le coci.

    Reply
  8. Florin says

    09/09/2011 at 7:37 PM

    nu, inseamna ca le pui chiar sub "tavan", unde majoritatea cuptoarelor (mai noi de zece ani :)) au asa numitul broiler, fie sub forma unui arzator de gaz, fie sub forma unei rezistente electrice spiralate (functia de broiler / grill se activeaza cu semnul de linie in zig-zag de pe butonul cuptorului). chiar daca n-ai broiler poti incerca aceeasi metoda, dar probabil ca o sa pierzi mirosul de "afumat", ca n-o sa se arda coaja. bafta! 🙂

    Reply
  9. transfer says

    10/09/2011 at 9:58 AM

    Got it! Multumesc frumos.

    Reply
  10. Lola says

    11/09/2011 at 10:07 PM

    Elena, iti mai dau si eu o idee, eu asa coc vinetele de ani de zile fara nici un pic de curatat dupa.
    Le infasor in folie de aluminiu, de doua ori. Le coc pe flacara aragazului cate 5 minute pe o parte, intoarse pe 4 laturi. 7 minute daca sunt super babane, ceea ce cred ca se intampla rar cu soiurile din Thailanda.
    Stins focul, lasate 2-3 minute sa stea (se "aburesc" in folie si se cojesc mai usor) apoi tai folia cu un cutit si le cojesc (cu mana mereu inmuiata in apa rece – asta e ca sa nu ma frig, nu pentru vinete).
    Restul, cum stii – puse la scurs, etc.

    Reply
  11. Mihaela says

    01/02/2012 at 2:46 AM

    Been there, done that :)) numai ca nu am avut prea mult de curatat ca erau pe gratar afara 🙂 Este prima data cand te vizitez, e interesant pe la tine, mai vin 🙂

    Reply
  12. transfer says

    01/02/2012 at 4:31 AM

    Bine ai venit, Mihaela, mă bucur că-ți place. Sper că în cazul tău nu a fost nimeni prin preajmă când au explodat grăsanele.

    Reply

Leave a Reply to transfer Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eu sunt Elena, Nutrition & Wellness Coach.
Lucrez cu oamenii care vor să își regăsească echilibrul fizic și emoțional prin nutriție terapeutică, tehnici simple de managementul stresului, igiena mesei și a somnului, strategii de relaxare activă.
Nu cred că există o dietă perfectă care să se potrivească tuturor. Fiecare om are propria moștenire genetică, un microbiom unic, un microclimat specific numai lui, astfel că și specificitățile dietetice trebuie să fie adaptate și personalizate.
Serviciile de coaching pe care le ofer sunt împărțite în trei categorii: Află mai multe…

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Facebook

My Instagram

Follow me @elenastanciu

Favoritele mele

#VeganMonday // Porridge de quinoa cu lapte de cocos & nuci & fructe de pădure

#VeganMonday // Porridge de quinoa cu lapte de cocos & nuci & fructe de pădure

The Breakfast Issue

The Breakfast Issue

#VeganMonday cu resturi din frigider // Supă cremă de morcovi și conopidă

#VeganMonday cu resturi din frigider // Supă cremă de morcovi și conopidă

Adevărul dureros despre pîine

Adevărul dureros despre pîine

#ViațaFărăZahăr & rețetă nouă de bomboane raw-vegane

#ViațaFărăZahăr & rețetă nouă de bomboane raw-vegane

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in acest site, iti dai acordul pentru folosirea cookie-urilor. Pentru a afla informatii complete despre cookie-urile folosite si politica de confidentialitate, vizitati linkul Cookies si Politica de Confidentialitate

Copyright © 2019 · Suflet pentru hrană